Μια στρατηγική SEO που βασίζεται στα βελτιστοποιημένα κείμενα για ιστοσελίδες και τα άρθρα, αποτελεί μια αξιόπιστη και εγγυημένη μέθοδο για να αναδειχθεί μια ιστοσελίδα στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Το SEO αποτελεί μια σπαζοκεφαλιά για αρκετό κόσμο. Η κατανόηση των παραγόντων που αξιολογεί η Google προκειμένου να κατατάξει μια ιστοσελίδα στην κορυφή των αποτελεσμάτων της, παραμένει ένα τεράστιο μυστήριο.

Σίγουρα θα έχετε διαβάσει αρκετές συμβουλές και ποιοι παράγοντες θα βοηθήσουν την ιστοσελίδα σας να φτάσει στην πρώτη σελίδα της Google.  Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά όλους εκείνους τους παράγοντες που λαμβάνει υπ’ όψιν της η Google. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε SEO expert αποφασίζει να στοχεύσει σε μια συγκεκριμένη στρατηγική SEO, ώστε να επικεντρωθεί σε συγκεκριμένους παράγοντες και να τους βελτιστοποιήσει στον μέγιστο βαθμό.

Στρατηγική SEO με βελτιστοποιημένα κείμενα ιστοσελίδας και ποιοτικά άρθρα

βελτιστοποιημένα κείμενα για ιστοσελίδες

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, το ποιοτικό περιεχόμενο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες του Search Engine Optimization. Γράφοντας χρήσιμα και ποιοτικά βελτιστοποιημένα κείμενα, βοηθάτε την Google να καταλάβει ότι προσφέρετε περιεχόμενο με αξία στους αναγνώστες. Εκείνοι, με την σειρά τους θα αλληλεπιδράσουν με το περιεχόμενο αυτό, θα το κοινοποιήσουν και γενικά θα «στείλουν σήματα» στην Google ότι το συγκεκριμένο περιεχόμενο αξίζει να βρίσκετε ψηλά στα οργανικά της αποτελέσματα.

Μια στρατηγική SEO που επικεντρώνεται στο ποιοτικό περιεχόμενο και στην συγγραφή βελτιστοποιημένων κειμένων, είναι σε θέση να βοηθήσει την ιστοσελίδα σας να ανέβει στα αποτελέσματα αναζήτησης και φυσικά να κερδίσει έναν  μεγάλο αριθμό οργανικών επισκεπτών.

Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά, σε ποια επί μέρους στοιχεία βασίζεται μια επιτυχημένη στρατηγική SEO που στοχεύει στην συγγραφή κειμένων και στα βελτιστοποιημένα άρθρα για blogs. Φυσικά, από μόνο του ένα κείμενο δεν είναι αρκετό, αφού θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν και κάποια επιπρόσθετα δεδομένα που στελεχώνουν το κείμενό σας (κεφαλίδες, internal links, meta τίτλοι και περιγραφές κλπ).

1) Συγγραφή των βασικών κειμένων της ιστοσελίδας

Το πρώτο βήμα σε μια επιτυχημένη στρατηγική SEO με κείμενα, είναι η σωστή συγγραφή των κειμένων της ιστοσελίδα σας. Ανάλογα με το αντικείμενο δραστηριότητας, μια επαγγελματική ιστοσελίδα θα πρέπει να περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα αναζητήσει ένας ενδιαφερόμενος. Ειδικότερα, μερικές από τις βασικές σελίδες για τις οποίες θα πρέπει να ετοιμάσετε μοναδικά κείμενα είναι:

  • Αρχική σελίδα. Ένα κείμενο που να περιγράφει συνοπτικά την εταιρεία σας, το αντικείμενο δραστηριότητας και να δίνει μια εικόνα για τις υπηρεσίες που παρέχετε.
  • Εταιρικό Προφίλ. Η συγκεκριμένη σελίδα είναι από τις βασικότερες σε μια ιστοσελίδα, αφού ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος θα μπορέσει να βρει τις πληροφορίες για την εταιρεία σας.
  • Σελίδες Υπηρεσιών ή Προϊόντων. Ανάλογα με το είδος της ιστοσελίδα σας, θα πρέπει να ετοιμάσετε βελτιστοποιημένα κείμενα για τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα που προσφέρετε. Τα συγκεκριμένα κείμενα θα πρέπει όχι μόνο να είναι αρκετά περιγραφικά και λεπτομερή, αλλά ταυτόχρονα να παροτρύνουν τον επισκέπτη να μετατραπεί σε πελάτη.
  • Σελίδα Επικοινωνίας. Στην συγκεκριμένη σελίδα αν και δεν είναι απαραίτητο κάποιο κείμενο, θα πρέπει να καταχωρήσετε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, τα κοινωνικά προφίλ κλπ.

Επιπρόσθετα, οι ανωτέρω σελίδες, πέραν των υψηλής ποιότητας και μοναδικών κειμένων, θα πρέπει να βελτιστοποιηθούν και όπως θα αναφέρουμε στην συνέχεια.

βελτιστοποιημένα άρθρα για blog

2) Δημιουργία Blog και τακτική συγγραφή βελτιστοποιημένων άρθρων

Δεν νοείται ιστοσελίδα που θέλει να υλοποιήσει μια αποτελεσματική στρατηγική SEO και να μην διαθέτει Blog. Το Blog, πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους τρόπους για την προώθηση ιστοσελίδων τόσο στα οργανικά αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης  όσο και σε οποιαδήποτε άλλη στρατηγική διαδικτυακού μάρκετινγκ.

Το Blog σας θα πρέπει να περιέχει μοναδικά και χρήσιμα προς τον αναγνώστη άρθρα, προκειμένου να βελτιώσει τις κατατάξεις σας στα αποτελέσματα της Google. Ένα blog, πέραν του ότι διαθέτει την δύναμη να προσελκύσει κόσμο από τα ίδια τα άρθρα, σας προσφέρει την δυνατότητα να «δυναμώσετε» το Seo των υπολοίπων σελίδων της ιστοσελίδας σας. Αυτό φυσικά θα γίνει με την κατάλληλη χρήση εσωτερικών συνδέσμων.

Το βασικό που θα πρέπει να προσέξετε, είναι ότι τα βελτιστοποιημένα άρθρα του Blog σας θα πρέπει να έχουν ελκυστικούς τίτλους, ποιοτικό περιεχόμενο και φυσικά να ανανεώνονται σε τακτικό βαθμό.

3) Χρήση Εσωτερικών Συνδέσμων – Internal Links

Οι εσωτερικού διασύνδεση των σελίδων μιας ιστοσελίδας αποτελεί επίσης έναν από τους βασικότερους παράγοντες του SEO. Κάθε στρατηγική SEO θα πρέπει να περιλαμβάνει την σωστή χρήση internal links μέσα σε μια ιστοσελίδα.

Όπως προαναφέραμε, ένα blog έχει την δυνατότητα να βελτιώσει τις κατατάξεις και τον υπόλοιπων σελίδων ενός site. Ειδικότερα, μέσα στα άρθρα σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε εσωτερικούς συνδέσμους προς της αρχική σας σελίδα ή τις υπηρεσίες που θέλετε να προωθήσετε περισσότερο.

Επιπροσθέτως, καθοριστικό ρόλο παίζει και η εσωτερική διασύνδεση που ξεκινάει από την αρχική σελίδα. Η αρχική σελίδα θα πρέπει να περιλαμβάνει Internal links προς όλες τις σημαντικές σελίδες της ιστοσελίδας σας. Για να το κάνουμε πιο απλό, σκεφτείτε τα Links που καταχωρείτε στο menu. Περίπου τα ίδια Links θα πρέπει να βρίσκονται και μέσα στο περιεχόμενο της αρχικής σας σελίδας, με τρόπο όμως που να εναρμονίζεται με το κείμενο.

4) Χρήση των κατάλληλων meta τίτλων και περιγραφών

Φυσικά ένα κείμενο δεν μπορεί να βελτιώσει τις κατατάξεις στα τις μηχανές αναζήτησης, εάν δεν έχει και τον κατάλληλο τίτλο και περιγραφή. Τα meta δεδομένα, και συγκεκριμένα ο meta τίτλος και περιγραφή, είναι ο τίτλος και η περιγραφή που θα προσφέρει η σελίδα μας στις μηχανές αναζήτησης.

Τόσο ο τίτλος όσο και η περιγραφή αυτή, θα πρέπει να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, την λέξη κλειδί που στοχεύεται και φυσικά να είναι ελκυστικά προς το κοινό. Ο λόγος που θα πρέπει να είναι ελκυστικός ο τίτλος και η περιγραφή, είναι ότι θα προσελκύσει περισσότερα κλικ, θα αυξήσει το CTR και θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την κατάταξή σας.

στρατηγική seo βελτιστοποιημ΄πενα κείμενα για ιστοσελίδες

Στρατηγική SEO με βελτιστοποιημένα κείμενα για ιστοσελίδες  – Συμπέρασμα

Κάθε στρατηγική SEO, εάν εφαρμοστεί με τον κατάλληλο τρόπο, μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική άνοδο της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Η στρατηγική που στοχεύει στα βελτιστοποιημένα κείμενα ιστοσελίδας και άρθρα, είναι μία που αποδεδειγμένα φέρνει αποτελέσματα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι υπηρεσίες SEO που προσφέρει η εταιρεία μας βασίζεται κυρίως στην συγγραφή περιεχομένου ιστοσελίδων και την βελτιστοποίησή του.

Εάν ενδιαφέρεστε και εσείς να βελτιώσετε τις κατατάξεις σας στην Google και ταυτόχρονα να αποκομίσετε μια «καλή» εικόνα για την επιχείρησή σας, επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να επιμεληθούμε τα κείμενά σας.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το content marketing