Αρκετοί είναι οι χρήστες του διαδικτύου που αναζητούν για δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας – δημιουργία site προκειμένου να γλιτώσουν την καταβολή υψηλών ποσών σε μια εταιρεία σχεδιασμού ιστοσελίδων. Τα ευχάριστα νέα είναι ότι επιλέγοντας κάποιο free πρόγραμμα για κατασεκυή ιστοσελίδας μπορείτε πολύ εύκολα και γρήγορα να αποκτήσετε μια διαδικτυακή παρουσία.

Μάλιστα, με τις διάφορες εφαρμογές και προγράμματα που κυκλοφορούν στο ίτερνετ, η δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδας δεν απαιτεί καν γνώσεις προγραμματισμού, κώδικα HTML ή οποιασδήποτε εξειδικευμένης γνώσης. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε για να αποκτήσετε μια δωρεάν ιστοσελίδα, είναι να βρείτε το καλύτερο πρόγραμμα δωρεάν δημιουργίας ιστοσελίδας.

Ωστόσο κατά πόσο αξίζει να στραφείτε στη συγκεκριμένη επιλογή;

Εάν δεν θέλετε ούτε να κουραστείτε αλλά να εξασφαλίσετε μια σύγχρονη και εντυπωσιακή επαγγελματική ιστοσελίδα, μην χάσετε τη μοναδική προσφορά μας για κατασκευή ιστοσελίδας με μόνο 390€

Δημιουργία ιστοσελίδας δωρεάν – Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδας συνοδεύεται τόσο από πλεονεκτήματα όσο και μειονεκτήματα. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

Πλεονεκτήματα της κατασκευής ιστοσελίδας με δωρεάν πρόγραμμα:

 • Εξοικονόμηση κόστους: Το κόστος κατασκευής ιστοσελίδας αποτελεί θα λέγαμε το βασικότερο πλεονέκτημα, αφού μπορείτε να φτιάξετε μια απλή ιστοσελίδα εντελώς δωρεάν.
 • Ευκολία χρήσης: Οι πλατφόρμες που θα αναλύσουμε παρακάτω παρέχουν διαισθητικές διεπαφές και προσχεδιασμένα πρότυπα για εύκολη δημιουργία μιας ιστοσελίδας.
 • Δεν απαιτεί γνώσεις: Ακόμη και αν δεν διαθέτετε εξειδικευμένες γνώσεις μπορείτε πολύ εύκολα να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα μόνοι σας.

Μειονεκτήματα της δωρεάν κατασκευής ιστοσελίδας

 • Περιορισμένη προσαρμογή: Οι δωρεάν πλατφόρμες ενδέχεται να προσφέρουν περιορισμένο εύρος προτύπων και επιλογών σχεδιασμού, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να δημιουργήσετε μια πρωτότυπη και μοναδική ιστοσελίδα.
 • Διαφημίσεις: Μια δωρεάν ιστοσελίδα ενδέχεται να εμφανίζει διαφημίσεις που σχετίζονται με την πλατφόρμα, μειώνοντας ενδεχομένως την αξιοπιστία της ιστοσελίδας σας.
 • Λειτουργικοί περιορισμοί: Οι δωρεάν πλατφόρμες συχνά διαθέτουν περιορισμένη λειτουργικότητα, περιορίζοντας τα χαρακτηριστικά που μπορείτε να ενσωματώσετε. Περιορισμοί μπορεί να υπάρχουν και στη χωρητικότητα αποθήκευσης, επηρεάζοντας τη σωστή ανάπτυξη της ιστοσελίδας σας.
 • Προκλήσεις τεχνικής υποστήριξης: Η υποστήριξη πελατών ενδέχεται να είναι περιορισμένη ή να απουσιάζει, καθιστώντας δύσκολη την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων.
 • Προβλήματα επεκτασιμότητας: Μια μεγάλη αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένες ταχύτητες ή ακόμη και «πτώση» της, αφού η φιλοξενία δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυξημένη ζήτηση.

Έτσι, πριν αναλύσουμε τα free προγράμματα κατασκευής ιστοσελίδας, θα πρέπει να τονίσουμε ότι ενώ η κατασκευή δωρεάν ιστοσελίδας προσφέρει εξοικονόμηση κόστους και μεγάλη ευκολία σε έναν χρήστη, συνοδεύεται από σημαντικά μειονεκτήματα τα οποία μπορεί να έχουν αντίκτυπο στην εικόνα που θα σχηματίσει μια επωνυμία απέναντι στο κοινό της.

Δωρεάν δημιουργία site – Τα καλύτερα προγράμματα στο ίντερνετ

προγράμματα δωρεάν κατασκευής ιστοσελίδων

Αρκετοί πάροχοι προσφέρουν δωρεάν πακέτα για την ανάπτυξη ιστοσελίδων. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς, προσφέρουν και υπηρεσίες cloud. Έτσι, σε συνδυασμό με την δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας θα λάβετε και την δωρεάν φιλοξενία των αρχείων σας, χωρίς να χρειαστεί να αναζητήσετε για υπηρεσίες hosting. Το μόνο λοιπόν που θα χρειαστεί για να ξεκινήσετε την δημιουργία της δικής σας ιστοσελίδας είναι ένας υπολογιστής και μια σύνδεση στο ίντερνετ.

Παρακάτω σας ετοιμάσαμε μια λίστα με όλους τους παρόχους που προσφέρουν δωρεάν δημιουργία site, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός από αυτούς, καθώς και συμβουλές για το πώς να κάνετε την ιστοσελίδα σας εντυπωσιακή και ελκυστική προς τους επισκέπτες της.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο τη διαδικτυακή σας παρουσία. Ωστόσο, ένεκα των μειονεκτημάτων που αναλύσαμε παραπάνω, καλό θα ήταν η δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας να αξιοποιείται κυρίως για την ανάπτυξη προσωπικών σελίδων και όχι για επαγγελματικές ιστοσελίδες επιχειρήσεων. Άλλωστε, επενδύοντας μόνο 390€, μπορείτε να αποτήσετε μια σύγχρονη, πλήρως λειτουργική και μοναδική επαγγελματική ιστοσελίδα. Κάτι μου αποδεδειγμένα αποτελεί την καλύτερη επιλογή στο να προσεγγίσετε νέους πελάτες.

Δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας – Πώς να φτιάσω ιστοσελίδα μόνος μου

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες για τα 3 καλύτερα δωρεάν προγράμματα κατασεκυής ιστοσελίδας. Η τελική επιλογή εξαρτάται καθάρα και μόνο από τις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες.

1. Webnode – Φτιάξε το δικό σου site δωρεάν

δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας με webnode

Πριν από λίγο καιρό, το Webnode ανανέωσε πλήρως το πρόγραμμα επεξεργασίας του, καθιστώντας το αρκετά μοντέρνο. Τα θέματα που πρόσθεσε η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αρκετά κομψά και ανταποκρίνονται στις περισσότερες ανάγκες μιας βασικής ιστοσελίδας.

Μερικές σημαντικές παρατηρήσεις για το συγκεκριμένο πρόγραμμα δωρεάν σχεδιασμού ιστοσελίδων είναι ότι από τη στιγμή που θα επιλέξετε ένα θέμα , δεν είναι εφικτό να το αλλάξετε. Επιπρόσθετα, εάν ενδιαφέρεστε για επιπρόσθετες λειτουργίες υπάρχει και η δυνατότητα αναβάθμισης σε μια πληρωμένη συνδρομή.

Για παράδειγμα εάν θέλετε να αποκτήσετε το δικό σας domain name, τότε το οικονομικότερο πακέτο ξεκινάει από μόλις 3.95 δολάρια. Μια αρκετά καλή τιμή.

Στα μεγάλα μειονεκτήματα του Webnode είναι ότι δεν παρέχει την δυνατότητα για δωρεάν δημιουργία eshop, ενώ η λειτουργία του blog είναι αρκετά απλή.

Επιπρόσθετες πληροφορίες για το Webnode

 • Το domain name που θα έχει ιστοσελίδα σας στην δωρεάν έκδοση θα είναι της μορφής: yourwebnode.com
 • Η δωρεάν συνδρομή περιλαμβάνει διαφημίσεις, οι οποίες ωστόσο δεν είναι καθόλου ενοχλητικές.
 • Διαθέτει αρκετά και όμορφα θέματα για να επιλέξετε για την δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας σας.
 • Δεν υπάρχει όριο στο πόσες σελίδες θα δημοσιεύσετε.
 • Διαθέτει ρυθμίσεις SEO που θα βοηθήσουν την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας.
 • Προσφέρει 100MB διαθέσιμου χώρου για τα αρχεία σας.

Επίσκεψη στην πλατφόρμα Webnode

2. Wix – Δωρεάν δημιουργία Site

δωρεάν δημιουργία site με wix

Το Wix αποτελεί θα λέγαμε την πιο δημοφιλή επιλογή μεταξύ των χρηστών. Με εκατομμύρια χρήστες να επιλέγουν της υπηρεσίες της συγκεκριμένης πλατφόρμας παγκοσμίως, αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόπιστη επιλογή για την δημιουργία δωρεάν site χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις.

Το Wix είναι γεμάτο με μοναδικά χαρακτηριστικά  και λειτουργίες, καθώς και υπέροχα πρότυπα ιστοσελίδων. Ένα θετικό είναι ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα αποτελεί μια εξαιρετική πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων επί πληρωμή με αρκετούς χρήστες να επιλέγουν. Αξίζει όμως να την επιλέξει κανείς και για δωρεάν σχεδιασμό website;

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματά του είναι ότι δεν διαθέτει περιορισμούς σε ότι αφορά τις δυνατότητες, τις λειτουργίες και τα πρότυπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο επιλέγοντας την δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας με Wix, θα παρατηρήσετε μια αρκετά ενοχλητική διαφήμιση στην κορυφή της σελίδας σας, η οποία μάλιστα είναι και sticky (μεταφέρετε όσο κάνετε κύλιση προς τα κάτω). Ευτυχώς στα κινητά τηλέφωνα η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν είναι τόσο ορατή.

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας domain name, το οικονομικότερο πακέτο συνδρομής που θα σας καλύψει, κοστίζει 13 δολάρια τον μήνα.

Επιπρόσθετες πληροφορίες για το Wix

 • Το domain name που θα έχει ιστοσελίδα σας στην δωρεάν έκδοση θα είναι της μορφής: yourwix.com/yourname κάτι που είναι ιδιαίτερα μεγάλο θα λέγαμε.
 • Προσφέρει εντυπωσιακά templates και δυνατότητες προσαρμογής της ιστοσελίδας σας.
 • Η δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδας με wix σας προσφέρει 500MB χώρου αποθήκευσης.
 • Δυνατότητα βελτιστοποίησης της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης.

Επίσκεψη στην πλατφόρμα Wix

Weebly – Φτιάξε ιστοσελίδα μόνος σου

πως να φτιάξω δωρεάν ιστοσελίδα μόνος μου

Το Weebly αποτελεί τον τρίτο πάροχο που προσφέρει δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδας. Αν και σε γενικές γραμμές το weebly αποτελεί μια από τις καλύτερες εφαρμογές για να φτιάξετε μια ιστοσελίδα μόνος σας, η δωρεάν συνδρομή που παρέχει υστερεί σε πολλά θέματα.

Το κυριότερο μειονέκτημα, όπως φυσικά και στην περίπτωση του Wix, είναι η ιδιαίτερα εμφανής διαφήμιση που τοποθετεί. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων, η διαφήμιση τοποθετείτε στο υποσέλιδο της ιστοσελίδας σας.

Σε γενικές γραμμές όμως αποτελεί μια ιδιαίτερα αξιόπιστη εφαρμογή για δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας, με δικό του κέντρο εφαρμογών μάλιστα όπου μπορείτε να επιλέξετε και να ενσωματώσετε αρκετές επιπρόσθετες λειτουργίες. Οι πληρωμένες συνδρομές ξεκινούν από μόλις 6 δολάρια.

Επιπρόσθετες πληροφορίες για το Weebly

 • Το domain name που θα έχει ιστοσελίδα σας θα είναι της μορφής: yourname.weebly.com
 • Διαθέτει εντυπωσιακά θέματα και επιπρόσθετε λειτουργίες στο κέντρο εφαρμογών του.
 • Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των σελίδων.
 • Προσφέρει ελεύθερο χώρο 500
 • Δέχεται βελτιστοποίηση SEO.
 • Κάπως ενοχλητική ειδοποίηση για cookies.

Επίσκεψη στην πλατφόρμα Weebly

Ποια εφαρμογή να επιλέξω για την δικιά μου δωρεάν ιστοσελίδα;

δωρεάν ιστοσελίδες

Η επιλογή ανάμεσα στα τρία προγράμματα δωρεάν δημιουργίας site που αναλύσαμε εξαρτάται αποκλειστικά από τις ανάγκες που θέλετε να καλύψετε. Σε γενικές γραμμές, η σειρά που αναπτύξαμε τους τρεις αυτούς παρόχους είναι αυτή που θεωρήσαμε εμείς πιο κατάλληλη.

Έτσι στην κορυφή της προτίμησής μας είναι το Webnode, μετά ακολουθεί το Wix και τελευταίο έρχεται το Weebly. Ωστόσο καλό θα ήταν να δοκιμάσετε και τα τρία αυτά προγράμματα ώστε να δείτε πιο από αυτό καλύπτει καλύτερα τις δικές σας ανάγκες για δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας.

Περισσότερες εφαρμογές δωρεάν κατασκευής ιστοσελίδων

Οι τρεις εφαρμογές που αναλύσαμε παραπάνω αποτελούν τις καλύτερες επιλογές βάση αριθμού χρηστών και κριτικών που έχουνε λάβει. Ωστόσο δεν είναι οι μόνες. Με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα δείτε ότι μπορείτε να βρείτε πάρα πολλές εναλλακτικές επιλογές. Μερικές επιπρόσθετες εφαρμογές για δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας – δημιουργία site είναι:

 1. Ucraft
 2. Jimdo
 3. Webstarts
 4. Site123
 5. Mozello
 6. Strikingly

Τι άλλο θα χρειαστώ αφού φτιάξω μια δωρεάν ιστοσελίδα μόνος μου;

Φυσικά η δωρεάν δημιουργία site είναι μόνο το πρώτο βήμα για την επιτυχημένη πορεία σας στο διαδίκτυο. Από μόνη της η ανάπτυξη ιστοσελίδας δεν θα προσελκύσει τους επισκέπτες που θέλετε. Για να αρχίσει η δωρεάν ιστοσελίδα σας να λαμβάνει νέους επισκέπτες και πιθανόν νέους πελάτες, θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην προώθηση της ιστοσελίδα σας.

Η προώθηση ιστοσελίδων στο ίντερνετ, μπορεί επίσης να γίνει δωρεάν ή επί πληρωμή. Ωστόσο θα μιλήσουμε αναλυτικά για τους δωρεάν τρόπους προώθησης ιστοσελίδων σε νεότερό μας άρθρο. Σε γενικές γραμμές, η προώθηση της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να επικεντρωθεί στην προώθηση και διαφήμιση στα social media, την βελτιστοποίηση του SEO για τις μηχανές αναζήτησης, καθώς και την συγγραφή βελτιστοποιημένων κειμένων.

Πάνω κάτω αυτά είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την δωρεάν κατασκευή ιστοσελίδας και πώς να φτιάξετε το δικό σας site μόνοι σας.

Εάν πάλι θέλετε μια πλήρως αυτόνομη επαγγελματική ιστοσελίδα, με το δικό σας όνομα χώρου, χωρίς εμφάνιση διαφημίσεων και γενικά χωρίς περιορισμούς, θα πρέπει να επιλέξετε την κατασκευή ιστοσελίδων από κάποια εξειδικευμένη εταιρεία όπως η Seo-Keimena. Το κόστος που θα χρειαστεί να καταβάλετε μπορεί να φαίνεται υψηλό, αλλά είναι εφάπαξ και τα πλεονεκτήματα που θα λάβετε είναι τεράστια. Μάλιστα, εάν υπολογίσετε το κόστος για τις αναβαθμίσεις που πιθανόν θα χρειαστείτε, η εξοικονμόμηση χρημάτων με ένα δωρεάν πρόγραμμα δημιουργίας site δεν είναι όσο μπορεί να πιστεύετε.

Δωρεάν δημιουργία site με WordPress

Για το τέλος φυσικά αφήσαμε την καλύτερη δυνατή επιλογή που μπορεί κανείς να κάνει εάν ενδιαφέρετε για δωρεάν δημιουργία site χωρίς ωστόσο να υπόκειται στους διάφορους περιορισμούς της εκάστοτε πλατφόρμας. Η μέθοδος φυσικά αυτή είναι η κατασκευή ιστοσελίδας WordPress.

Αν και δεν αποτελεί καθαρά 100% δωρεάν επιλογή, αφού θα πρέπει να αγοράσετε το δικό σας domain name και πακέτο φιλοξενίας (web hosting), ωστόσο θα σας δώσει την δυνατότητα να αναπτύξετε μια πλήρως επαγγελματική ιστοσελίδα στην οποία θα έχετε και τον απόλυτο έλεγχο.

Ειδικότερα, αφού αγοράσετε το domain name που σας ενδιαφέρει και ένα πακέτο φιλοξενίας web hosting, θα αποκτήσετε πρόσβαση στο διαχειριστικό περιβάλλον cPanel ή Plesk αντίστοιχα. Όλοι οι μεγάλοι πάροχη φιλοξενίας ιστοσελίδων, έχουν προεγκατηστεμένο ένα εξαιρετικό εργαλείο που ονομάζεται Softaculous. Το συγκεκριμένο εργαλείο σας δίνει την δυνατότητα να εγκαταστήσετε αυτόματα μια εγκατάσταση του WordPress και να ξεκινήσετε άμεσα την δωρεάν κατασκευή της ιστοσελίδας σας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο στο οποίο σας παρέχονται όλες οι πληροφορίες καθώς και ο τρόπος για να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα WordPress μόνοι σας από το μηδέν.

Δωρεάν δημιουργία ιστοσελίδας – Συμπεράσματα

Σίγουρα η δυνατότητα της δωρεάν δημιουργίας ιστοσελίδων μέσω ενός φιλικού προς το χρήστη λογισμικού είναι μια αρκετά ελκυστική επιλογή, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναγνωρίσετε την αξία που μπορεί να προσφέρει ένας επαγγελματικός σχεδιασμός ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας.

Ενώ οι δωρεάν πλατφόρμες προσφέρουν ευκολία και εξοικονόμηση κόστους, συχνά συνοδεύονται από περιορισμούς όσον αφορά την προσαρμογή, τη λειτουργικότητα και το branding. Για να δημιουργήσετε μια πραγματικά μοναδική και αποτελεσματική διαδικτυακή παρουσία, καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε μαζί μας. Η εταιρεία μας διαθέτει την τεχνογνωσία για να προσαρμόσει την ιστοσελίδα σας στις μοναδικές σας ανάγκες, δημιουργώντας μια καλαίσθητη, άκρως λειτουργική και ευέλικτη ιστοσελίδα που θα έχει απήχηση στο κοινό σας.

Επιπρόσθετα, μπορούμε να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με την εμπειρία του χρήστη, τη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης και τη συνολική προώθηση της επωνυμίας σας. Έτσι, ενώ η δωρεάν δημιουργία site παρέχει ένα καλό σημείο εκκίνησης, η επένδυση σε μια ολοκληρωμένη κατασκευή ιστοσελίδας διασφαλίζει ότι η ιστοσελίδα σας δεν θα φαίνεται μόνο ωραία αλλά θα επιφέρει και ουσιαστικά αποτελέσματα.

Αποκτήστε τη δική σας επαγγελματική ιστοσελίδα με μόνο 390€ ή ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με μόνο 499€ -> Κατασκευή ιστοσελίδας / eshop