Ένα μεγάλο ερώτημα που απασχολεί αρκετές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο είναι το «πως θα βγω στην πρώτη σελίδα της Google γρήγορα». Ένα ερώτημα για το οποίο η απάντηση δεν είναι τόσο απλή. Αυτό που θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς σε πρώτη φάση είναι με ποιες λέξεις θέλει να βγει στην κορυφή της Google.

Εάν οι λέξεις κλειδιά που θέλετε να στοχεύσετε έχουν μεγάλο ανταγωνισμό, τότε τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος και πολλές εργασίες βελτιστοποίησης ώστε να βγείτε στις πρώτες θέσεις στην Google. Οι υπηρεσίες SEO αποτελούν ένα σύνολο εργασιών που φυσικά δεν μπορούν να ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες ημέρες.

Μια ιστοσελίδα, προκειμένου να βελτιώσει την συνολική της κατάταξη στις μηχανές  αναζήτησης, πρέπει να προβεί σε μια σειρά βελτιστοποιήσεων ώστε να αυξήσει το authority της. Καταφέρνοντας να αυξήσετε το authority της ιστοσελίδας σας θα σας βοηθήσει να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google για περισσότερες λέξεις κλειδιά και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα δούμε τι ενέργειες πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να βγείτε σε σύντομο χρόνο στην πρώτη σελίδα στην Google. Ωστόσο όπως προαναφέραμε, το τελικό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από το πόσο καιρό είναι η ιστοσελίδα σας online, τι περιεχόμενο έχετε καταχωρήσει μέχρι τώρα και κατά πόσο πληροί κάποιους βασικούς κανόνες του SEO.

πρακτικές βελτιστοποίησης SEO
Πρακτικές SEO – Search Engine Optimization

 

Πρακτικές SEO για πρώτη σελίδα της Google

Φυσικά κ καθένας μας θα ήθελε να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Google με τις πιο ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αφού ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος και κάθε επιχείρηση επενδύει αρκετές ώρες και χρήμα στις υπηρεσίες βελτιστοποίησης για τις μηχανές αναζήτησης.

Η εξασφάλιση της πρώτης τριάδας είναι θα λέγαμε και ο πιο ρεαλιστικός στόχος, κάτι που σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί ως επιτυχία, εάν κρίνουμε από την τεράστια αύξηση της οργανικής επισκεψιμότητας που θα λάβει η ιστοσελίδα. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο άρθρο θα δούμε μερικές πρακτικές SEO που θα βοηθήσουν μια ιστοσελίδα, ακόμη και νέα, να εξασφαλίσει την πρώτη σελίδα της Google με σχετικά ανταγωνιστικές λέξεις κλείδιά.

Επιλογή των κατάλληλων λέξεων κλειδιών

Η επιλογή των λέξεων κλειδιών που θα στοχεύσετε αρχικά, παίζει καθοριστική σημασία. Μία λάθος εντύπωση που έχει αρκετός κόσμος, είναι ότι οι χρήστες αναζητούν μόνο μία με δύο λέξεις κλειδιά στην αναζήτησή τους. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αφού ένα μεγάλο ποσοστό των χρηστών πραγματοποιεί αναζητήσεις με περισσότερες λέξεις κλειδιά.

Για παράδειγμα, εάν ένα ηλεκτρονικό κατάστημα δραστηριοποιείται στον χώρο της υπόδησης, σίγουρα θα ήθελε να βγει στην πρώτη σελίδα της google με την λέξη κλειδί «παπούτσια». Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού η συγκεκριμένη λέξη έχει τεράστιο ανταγωνισμό. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνει το συγκεκριμένο κατάστημα ώστε να βγει στην κορυφή της Google και να αυξήσει τους οργανικούς επισκέπτες;

Η απάντηση είναι φυσικά να στοχεύσει σε πιο μεγάλες λέξεις κλειδιά και ας έχουν μικρότερο αριθμό αναζητήσεων. Στο παράδειγμα δηλαδή που αναφέραμε προηγουμένως, μια καλή στρατηγική είναι η στόχευση λέξεων κλειδιών όπως «ανδρικά αθλητικά παπούτσια», «γυναικεία αθλητικά παπούτσια nike» κλπ. Αν και η αναζητήσεις για τις συγκεκριμένες λέξεις είναι λιγότερες, είναι πολύ ευκολότερο να κερδίσετε υψηλές κατατάξεις σε σύντομο χρονικό διάστημα από ότι εάν επιλέγατε την λέξη «παπούτσια».

Μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι οι μεγάλες λέξεις κλειδιά έχουν και υψηλότερο ποσοστό μετατροπών σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Ο λόγος ότι η αναζήτηση του χρήστη είναι πιο συγκεκριμένη και όταν επισκεφτεί την ιστοσελίδα σας θα βρει αυτό ακριβώς που ψάχνει.  Επιπροσθέτως, εάν η ιστοσελίδα σας κερδίσει υψηλές κατατάξεις για αρκετές μεγάλες λέξεις κλειδιά, αυτό θα ενισχύσει και το συνολικό SEO της ιστοσελίδας σας ώστε σταδιακά να ανέβει στις πρώτες θέσεις στην Google για περισσότερες λέξεις.

πρώτες θέσεις της google

Ποιοτικό περιεχόμενο ιστοσελίδων για πρώτες θέσεις στην Google

Το ποιοτικό περιεχόμενο ιστοσελίδων ήταν, είναι και θα είναι ο βασικότερος παράγοντας του SEO. Η Google λατρεύει το ποιοτικό περιεχόμενο και επιβραβεύει τις ιστοσελίδες που διαθέτουν. Εάν λοιπόν και εσείς θέλετε να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google, τα κείμενα της ιστοσελίδας σας και του blog σας θα πρέπει να προσφέρουν αξία στον επισκέπτη.

Η συγγραφή βελτιστοποιημένων κειμένων είναι ο καλύτερος τρόπος να προσφέρετε ποιοτικό περιεχόμενο στους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας και να σας «αγαπήσουν» οι μηχανές αναζήτησης. Και όταν αναφερόμαστε σε ποιοτικό περιεχόμενο εννοούμε βελτιστοποιημένα κείμενα για συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά, που να περιλαμβάνουν χρήσιμες πληροφορίες αλλά ταυτόχρονα και μια σωστή δομή.

Η δομή αυτή θα πρέπει να περιλαμβάνει τίτλους και κεφαλίδες, meta τίτλο και περιγραφή, internal και external links καθώς και μια σειρά βελτιστοποιήσεων. Τα κείμενα που προσφέρει η εταιρεία Seo Keimena πληρούν όλες τις ανωτέρω προδιαγραφές και θα βοηθήσουν την ιστοσελίδα σας να βγει στις πρώτες θέσεις στην Google πολύ γρηγορότερα.

Δημιουργία blog

Κάθε ιστοσελίδα, από μια απλή επαγγελματική ιστοσελίδα μέχρι το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα, χρειάζεται ένα blog. Το blog αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για την προώθηση ιστοσελίδων στο ίντερνετ.

Μέσα από την συχνή προσθήκη άρθρων στο Blog, μια ιστοσελίδα έχει την δυνατότητα να στοχεύσει σε νέες λέξεις κλειδιά, προσφέροντας ταυτόχρονα ποιοτικό περιεχόμενο στους επισκέπτες της. Οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν την συχνή ενημέρωση – προσθήκη περιεχομένου σε μια ιστοσελίδα. Και ο καλύτερος τρόπος φυσικά για να το επιτύχετε αυτό, είναι να ανεβάζετε τακτικά άρθρα.

Όσο περισσότερα άρθρα ανεβάζετε, τόσο περισσότερες λέξεις κλειδιά θα στοχεύσετε. Διαθέτοντας μάλιστα μια ιστοσελίδα με αρκετές ανιχνευμένες σελίδες στα αποτελέσματα αναζήτησης, θα βοηθήσει την συνολική βελτίωση της κατάταξης στα αποτελέσματα της Google. Δεν γίνεται λοιπόν να στοχεύετε στις πρώτες θέσεις στην Google και να μην έχετε ένα blog όπου ανεβάζετε συχνά άρθρα.

΄ποιοτικό περιεχόμενο ιστοσελίδων για seo

 Πώς να αξιοποιήσετε τα social media για να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google

Τα Social Media αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο διαδικτυακού marketing και ολοένα και περισσότερες επιχείρησης επενδύουν σε αυτά. Φυσικά η διαφήμιση στα social media, όπως έχουμε αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο μας προσφέρει αρκετά οφέλη σε μια επιχείρηση ή μια ιστοσελίδα.

Ωστόσο οι πληρωμένες διαφημιστικές καμπάνιες δεν είναι το μόνο στο οποίο θα πρέπει να στοχεύσετε.  Ανεβάζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα χρήσιμο περιεχόμενο στα κοινωνικά σας προφίλ, θα βοηθήσετε στην αύξηση των ακολούθων σας και φυσικά στην ανάπτυξη μιας σχέσης εμπιστοσύνης με το κοινό στόχευσής σας. Μια ιστοσελίδα που είναι δημοφιλής στα κοινωνικά δίκτυα, έχει περισσότερες πιθανότητες να ανέβει σε υψηλότερες θέσεις και να φτάσει στην πρώτη σελίδα της Google.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που ακόμη και οι αξιολογήσεις στο Google Business, ενσωματώνουν και τις αξιολογήσεις που έχει λάβει η ιστοσελίδα σας και στο Facebook.

Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως το Facebook και το Instagram.

Πρώτες θέσεις στην Google με πληρωμένες υπηρεσίες SEO

Οι παραπάνω πρακτικές SEO αποτελούν μόνο μερικές από τις ενέργειες που μπορείτε να κάνετε ώστε να βγει η ιστοσελίδα σας στην κορυφή της Google και των λοιπών μηχανών αναζήτησης. Ωστόσο οι παράγοντες που επηρεάζουν το συνολικό SEO μιας ιστοσελίδας είναι πάρα πολύ.

Προκειμένου λοιπόν να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες βελτιστοποιήσεις, θα χρειαστείτε αρκετό χρόνο τόσο αρχικά στην μελέτη ώστε να δείτε τι στρατηγικές SEO πρέπει να εφαρμόσετε και στη συνέχεια όσο και στην εφαρμογή των στρατηγικών αυτών στην συνέχεια. Αρκετές τεχνικές μάλιστα απαιτούν και εξειδικευμένες γνώσεις προγραμματισμού.

Εάν λοιπόν θέλετε να δείτε άμεσα αποτελέσματα στις κατατάξεις σας στην google, δεν έχετε παρά να αφήσετε την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης σε κάποιον ειδικό. Οι υπηρεσίες SEO που σας παρέχει η εταιρεία μας είναι σε θέση να εξασφαλίσει τις πρώτες θέσεις στην Google για την ιστοσελίδα σας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Με κύριο γνώμονα την παροχή υψηλής ποιότητας περιεχομένου, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες βελτιστοποιήσεις ώστε να βγείτε στην πρώτη σελίδα της Google για αρκετά ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά.

Εάν ενδιαφέρεστε για μια προσφορά καθώς και για δείγματα ιστοσελίδων που ανεβάσαμε στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας. Ένας εκπρόσωπος μας θα σας απαντήσει άμεσα με μια αναλυτική προσφορά.

Θέλετε μια προσφορά για υπηρεσίες SEO;