Γιατί δεν εμφανίζεται η ιστοσελίδα μου στη Google; Ένα ερώτημα με αρκετές αναζητήσεις και όχι άδικα δεδομένου τα αποτελέσματα που προφέρει μια υψηλή κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στις υπηρεσίες SEO με σκοπό την εμφάνιση της ιστοσελίδας τους στην πρώτη σελίδα της Google. Τι γίνεται όμως αν παρά τις προσπάθειές σας, η ιστοσελίδα σας παραμένει άφαντη;

Σε γενικές γραμμές, οι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το γιατί μια ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται στη Google, είναι αρκετοί. Οι βασικότεροι από αυτούς είναι:

  1. Η ιστοσελίδα σας είναι καινούρια
  2. Έχετε εμποδίσει την ευρετηρίαση της ιστοσελίδα σας (no index)
  3. Δεν έχετε βελτιστοποιήσει το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας
  4. Η Google σας έχει τιμωρήσει με κάποιο penalty
 1. Το περιεχόμενό της ιστοσελίδας σας δεν προσφέρει κάποια αξία

Πως μπορώ να ελέγξω εάν η ιστοσελίδα μου εμφανίζεται στην Google;

Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με το εάν η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται στα αποτελέσματα της google, δεν έχετε παρά να το ελέγξετε. ΤΟ μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στην μπάρα αναζήτησης και ν απληκτορολήσετε «site:» και τo URL της ιστοσελίδας σας. Για παράδειγμα για να δούμε εάν η ιστοσελίδα seo-keimena εμφανίζεται στην Google θα πρέπει να γράψουμε «site:seo-keimena.gr».

γιατί η ιστοσελίδα μου δεν βγαίνει στη Google

Τα αποτελέσματα που θα λάβουμε θα περιλαμβάνουν τις διάφορες επιμέρους σελίδες της ιστοσελίδας. Εάν δεν λάβετε κανένα αποτέλεσμα για το δικό σας URL, τότε σημαίνει ότι η Google δεν έχει καταχωρήσει ακόμη της ιστοσελίδα σας. Θα πρέπει λοιπόν να αναζητήσετε το λόγο που συμβαίνει αυτό.

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν εμφανίζεται στη Google;

Όπως προαναφέραμε, οι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση μιας ιστοσελίδας στα SERPs είναι πολλοί. Παρακάτω θα αναλύσουμε τους πιο συχνούς λόγους που μια ιστοσελίδα δεν βγαίνει στη Google.

1. Η ιστοσελίδα σας δεν βγαίνει στη Google γιατί είναι καινούρια

Η Google χρειάζεται χρόνο για να ανακαλύψει νέες ιστοσελίδες. Εάν η κατασκευή της ιστοσελίδας σας έγινε πρόσφατα, πολύ πιθανόν οι μηχανές αναζήτησης να μην την έχουν ανιχνεύσει. Μπορείτε να καταχωρήσετε μόνοι σας τη νέα σας σελίδα μέσω του εργαλείου Search Console της Google, αλλά και πάλι μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες έως και 2 εβδομάδες για να εμφανιστεί στα αποτελέσματά της.

2. Η ιστοσελίδα σας έχει ετικέτα «no index»

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένο κώδικα για να πείτε στις μηχανές αναζήτησης να μην ευρετηριάζουν την ιστοσελίδα σας ή συγκεκριμένες σελίδες. Αν εσείς ή κάποιος που σχεδίασε την ιστοσελίδα σας έχει προσθέσει αυτόν τον κώδικα, αυτό θα εξηγούσε γιατί δεν εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης. Συνήθως ο κώδικας αυτός βρίσκεται στο αρχείο robots.txt.

3. Η ιστοσελίδα σας δεν είναι βελτιστοποιημένη για τις μηχανές αναζήτησης

Κάθε μηχανή αναζήτησης χρησιμοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια για την κατάταξή της στα αποτελέσματα. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν πληροί κανένα από τα κρητίρια, όπως ποιοτικό περιεχόμενο, γρήγορη φόρτωση, σωστή δομή, καθαρός κώδικας κλπ., πολύ πιθανόν να μην καταχωρηθεί στα αποτελέσματα των SERPs.

Ακόμη και αν καταχωρηθεί, η θέση της θα είναι αρκετά χαμηλή κάτι που φυσικά δεν θα επιφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στόχος του SEO άλλωστε είναι να καταφέρουμε να εμφανίσουμε μια ιστοσελίδα στις πρώτες θέσεις της Google, ώστε να προσελκύσει νέους επισκέπτες. Εάν η ιστοσελίδα σας εμφανίζεται μετά την δεύτερη σελίδα, πολύ πιθανόν να μην δεχθεί καθόλου επισκέπτες.

4. Η Google σας έχει τιμωρήσει

Η Google μπορεί να αφαιρέσει προσωρινά ή μόνιμα ιστοσελίδες από το ευρετήριό της και τα αποτελέσματα αναζήτησης, εάν πιστεύει ότι υποχρεούται να το πράξει βάσει νόμου, εάν οι δεν πληρούν τις κατευθυντήριες γραμμές ποιότητας της Google ή για διάφορους άλλους λόγους.

Οι τρόποι με τους οποίους η Google μπορεί να αφαιρέσει την ιστοσελίδα σας από τα αποτελέσματα αναζήτησης είναι:

 • Deindexed – Όταν ο τομέας σας αφαιρείται εντελώς από τη Google. Επίσης γνωστό ως Απαγορευμένο.
 • Penalized – Όταν ο τομέας ή η σελίδα σας εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά καμία από τις σελίδες σας δεν μπορεί να βρεθεί μέσω άμεσων ερωτημάτων αναζήτησης. Αυτή η ποινή μπορεί να είναι αυτόματη μέσω του αλγορίθμου της Google ή να εφαρμοστεί χειροκίνητα από έναν υπάλληλο της Google.
 • Sandboxed – Ο τομέας ή η σελίδα σας δεν τιμωρήθηκε, αλλά η επισκεψιμότητα που λαμβάνατε από τη Google μειώθηκε ξαφνικά δραματικά.

Εάν η ιστοσελίδα σας αποκλειστεί από το ευρετήριο επειδή παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές ποιότητας, η Google μπορεί θα σας ειδοποιήσει μέσω του Search Console.

Ας υποθέσουμε ότι λαμβάνετε μια ειδοποίηση ότι η ιστοσελίδα σας παραβιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές για την ποιότητα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να τον τροποποιήσετε έτσι ώστε να πληροί αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές και, στη συνέχεια, να υποβάλετε την τοποθεσία σας για επανεξέταση.

Εάν δεν γνωρίζετε τον τρόπο να επιλύσετε το πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Οι seo experts της εταιρείας μας θα φροντίσουν να εμφανίσουν την ιστοσελίδα σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης σε σύντομο χρόνο.

5. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδα σας δεν προσφέρει καμία αξία

Στόχος των μηχανών αναζήτησης είναι να προσφέρουν μια άριστη εμπειρία σε κάθε χρήστη. Αυτός είναι και ο λόγος που μέσω των αποτελεσμάτων αναζήτησης θα τους προτείνουν χρήσιμο περιεχόμενο το οποί σχετίζεται με τη λέξη ή φράση που αναζητούν. Εάν η ιστοσελίδα σας δεν προσφέρει χρήσιμο περιεχόμενο, ή παραπλανά τους χρήστες, πολύ πιθανόν να μην καταφέρει ποτέ να εμφανιστείς τα SERPs.

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν εμφανίζεται στη Google;

Γιατί η ιστοσελίδα μου δεν βγαίνει ψηλά στη Google

Σίγουρα το να μην εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας καθόλου στη Google αποτελεί μια από τις πιο δυσάρεστες καταστάσεις. Ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται να μάθουν το λόγο που παρά την ευρετηρίαση της ιστοσελίδας τους, δεν μπορούν να κερδίσουν υψηλές κατατάξεις στις πρώτες θέσεις.

Προκειμένου να κερδίσετε υψηλές κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης απαιτεί έναν συνδυασμό πολλών παραγόντων που αφορούν το SEO. Μερικοί από τους παράγοντες που θα πρέπει να βελτιστοποιήσετε είναι:

 • Ποιοτικό περιεχόμενο: Η Google δίνει προτεραιότητα σε υψηλής ποιότητας, σχετικό περιεχόμενο. Εάν ο ιστότοπός σας δεν διαθέτει ενημερωτικό, ελκυστικό και πολύτιμο περιεχόμενο, ενδέχεται να δυσκολευτεί να προσελκύσει χρήστες και να καταταγεί καλά. Αυτός είναι και ο λόγος που ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν σε επαγγελματικές υπηρεσίες κειμενογράφησης.
 • Βελτιστοποίηση λέξεων-κλειδιών: Στοχεύετε στις σωστές λέξεις-κλειδιά; Εάν το περιεχόμενό σας δεν ευθυγραμμίζεται με αυτό που αναζητούν οι χρήστες, η ιστοσελίδα σας ενδέχεται να δυσκολευτεί να κερδίσει σημαντικές κατατάξεις. Ερευνήστε σχετικές λέξεις-κλειδιά και ενσωματώστε τες με φυσικό τρόπο στο περιεχόμενό σας.
 • Δομή ιστοσελίδας: Μια καλά οργανωμένη και φιλική προς τον χρήστη δομή είναι καθοριστικής σημασίας. Βεβαιωθείτε ότι η ιστοσελίδα σας είναι εύκολη στην πλοήγηση, με σαφείς επικεφαλίδες και λογική κατηγοριοποίηση.
 • Φιλικότητα προς τα κινητά τηλέφωνα: Με τις κινητές συσκευές να αντιπροσωπεύουν σημαντικό μέρος της διαδικτυακής κίνησης, ένας σχεδιασμός που ανταποκρίνεται στις κινητές συσκευές είναι αναγκαίος. Η Google λαμβάνει υπόψη τη συμβατότητα με κινητά τηλέφωνα κατά την κατάταξη των ιστοσελίδων.
 • Ταχύτητα σελίδας: Οι σελίδες που φορτώνουν αργά μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλά ποσοστά αναπήδησης και χαμηλότερη κατάταξη. Βελτιστοποιήστε τις εικόνες και χρησιμοποιήστε προσωρινή αποθήκευση στο πρόγραμμα περιήγησης για να βελτιώσετε την ταχύτητα της σελίδας.
 • Τεχνικό SEO: Τεχνικά ζητήματα όπως τα broken links, το διπλότυπο περιεχόμενο και η κακή δομή URL μπορούν να οδηγήσουν στο να μην εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας ψηλά στη Google. Ελέγχετε και διορθώνετε τακτικά αυτά τα ζητήματα για να διατηρήσετε μια υγιή ιστοσελίδα.
 • Ανταγωνισμός: Η ανταγωνιστικότητα της θέσης σας μπορεί να επηρεάσει τη δυσκολία κατάταξης. Οι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί κλάδοι ενδέχεται να απαιτούν μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να κερδίσετε υψηλές κατατάξεις.
 • Backlinks: Οι σύνδεσμοι από αξιόπιστες ιστοσελίδες τρίτων σηματοδοτούν στη Google ότι το περιεχόμενό σας είναι ποιοτικό και προσφέρει αξία στους επισκέπτες. Η δημιουργία ενός δικτύου ποιοτικών backlinks μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την κατάταξή σας.

Εάν έχετε προσπαθήσει να βελτιστοποιήσετε τους ανωτέρω παράγοντες, αλλά παρόλα αυτά η ιστοσελίδα σας δεν βγαίνει ψηλά στη Google, καλό θα ήταν να αναζητήσετε βοήθεια από μια εξειδικευμένη εταιρεία SEO. Η ομάδα του Seo Keimena διαθέτει όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να βελτιώσει το τεχνικό SEO της ιστοσελίδα σας. Σε συνδυασμό με την παροχή υψηλής ποιότητας περιεχομένου, θα μπορέσετε εύκολα να βελτιώσετε τις κατατάξεις σας στη Google.

Επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να προβούμε σε έναν λεπτομερή έλεγχο της ιστοσελίδα σας και να σας προτείνουμε την κατάλληλη στρατηγική βελτιστοποίησης.