Οι περισσότερες επιχειρήσεις με διαδικτυακή παρουσία ενδιαφέρονται για αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας, αφού κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε περισσότερες μετατροπές και πωλήσεις. Μια ιστοσελίδα αποτελεί το μέσο με το οποίο μια εταιρεία προβάλει το προφίλ της, τη φιλοσοφία και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της. Ωστόσο δεν αρκεί μόνο μια επιτυχημένη κατασκευή ιστοσελίδας, αφού το βασικότερο ζητούμενο είναι να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες και δυνητικούς πελάτες.

Πως μπορώ να αυξήσω την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μου;

Οι καλύτεροι τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας είναι:

  1. Search Engine Optimization
  2. Content Marketing
  3. Social Media Marketing
  4. Πληρωμένες διαφημίσεις PPC
  5. Email Marketing
  6. Influencer Marketing
  7. Guest Blogging
  8. Βελτιστοποίηση απόδοσης της ιστοσελίδας σας
  9. Καταχώρηση σε online καταλόγους
  10. Video Marketing

Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για κάθε έναν από τους τρόπους αυτους, παρακάτω.

Αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδων

 

10 τρόποι για αύξηση επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας

Οι τρόποι για να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας είναι πολλοί και μπορείτε να αξιοποιήσετε όποιους θεωρείτε εσείς καλύτερους για την δική σας επιχείρηση. Κάποιοι από αυτούς θα σας προσφέρουν δωρεάν αύξηση επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας, ενώ κάποιοι άλλο απαιτούν κάποιο ποσό επένδυσης. Πάμε λοιπόν να δούμε τους 10 καλύτερους τρόπους για αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδων (δωρεάν ή με πληρωμή).

1. Αύξηση οργανικής επισκεψιμότητας με SEO

Οι ολοκληρωμένες υπηρεσίες SEO αποτελούν θα λέγαμε την καλύτερη στρατηγική για αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας. Μάλιστα, ένεκα του ότι οι επισκέπτες είναι οργανικοί, επισκέπτονται δηλαδή την ιστοσελίδα σας με σχετικές αναζητήσεις, συνήθως εξασφαλίζουν και μεγαλύτερα ποσοστά μετατροπών. Αυτό που θα πρέπει λοιπόν να κάνετε είναι να προβείτε σε μια συνολική βελτιστοποίηση του SEO της ιστοσελίδας σας, ξεκινώντας από την κατάλληλη έρευνα λέξεων-κλειδιών.

Οι λέξεις κλειδιά που θα χρησιμοποιήσετε στην στρατηγική σας θα πρέπει να είναι σχετικές με το αντικείμενο δραστηριότητάς σας και να έχουν κάποιον αξιόλογο αριθμό αναζητήσεων. Φροντίστε να ενσωματώσετε στο περιεχόμενο σας με φυσικό τρόπο, τόσο ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά όσο και μεγαλύτερες φράσεις οι οποίες είναι πιο εύκολο να εξασφαλίσουν την πρώτη σελίδα στη Google.

Επιπρόσθετα, επικεντρωθείτε στη δημιουργία υψηλής ποιότητας, ενημερωτικού περιεχομένου που ευθυγραμμίζεται με τα ενδιαφέροντα του κοινού σας. Η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας για τις μηχανές αναζήτησης θα ενισχύσει την ορατότητά της στα αποτελέσματα της Google και θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

2. Αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας με ContentMarketing

Το content marketing αποτελεί μια από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για την αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδων κάθε είδους. Δημιουργήστε πολύτιμο, σχετικό και ελκυστικό περιεχόμενο, όπως αναρτήσεις σε blog, άρθρα, infographics και βίντεο, που βρίσκουν απήχηση στο κοινό σας. Φροντίστε για την τακτική δημοσίευση περιεχομένου και προωθήστε το μέσω διαφόρων καναλιών, όπως τα social media, newsletter, guest blogging κλπ. Παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες, μπορείτε να καταστήσετε την επωνυμία σας ως αυθεντία στον κλάδο της και να προσελκύσετε περισσότερους επισκέπτες στην ιστοσελίδα σας, οι οποίοι αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους.

Μάλιστα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι το marketing περιεχομένου, πέρα από την αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας, συμβάλει και στην βελτίωση των οργανικών κατατάξεων, αφού οι μηχανές αναζήτησης λατρεύουν τις ιστοσελίδες που παρέχουν χρήσιμο περιεχόμενο σε τακτική βάση.

3. Social Media Marketing

Αξιοποιήστε τη δύναμη των social media ώστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας δωρεάν. Μοιραστείτε το περιεχόμενό σας, αλληλεπιδράστε με το κοινό σας και συμμετέχετε σε σχετικές συζητήσεις. Με λίγο χρόνο καθημερινά στα κοινωνικά σας προφίλ, μπορείτε να κερδίσετε εξαιρετικά αποτελέσματα. Εάν μάλιστα συνδυάσετε το social media marketing και με μια πληρωμένη διαφημιστική καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα, η απήχηση της εταιρεία σας θα αυξηθεί κατακόρυφα. Άλλωστε, δημιουργώντας μια ισχυρή παρουσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνώντας ενεργά με τους ακόλουθούς σας, μπορείτε όχι μόνο να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδα σας αλλά ταυτόχρονα να καλλιεργήσετε και μια κοινότητα πιστών πελατών.

4. Πληρωμένη διαφήμιση στη Google (Pay Per Click advertising – PPC)

Οι πληρωμένες διαφημίσεις στην Google με το μοντέλο πληρωμής ανά κλικ (PPC) αποτελούν έναν από τους πιο αποδοτικούς τρόπους για αύξηση επισκεψιμότητας μιας ιστοσελίδας. Ειδικά οι επιχειρήσεις που αναζητούν άμεσα αποτελέσματα, σίγουρα θα πρέπει να εξετάσουν τη συγκεκριμένη στρατηγική. Σε αντίθεση όμως με το SEO όπου η οργανική επισκεψιμότητα είναι πιο σταθερή, με μια πληρωμένη διαφημιστική καμπάνια, η επισκεψιμότητα θα μειωθεί αυτομάτως μόλις ολοκληρωθεί η καμπάνια και ξοδέψετε τον προϋπολογισμό που έχετε ορίσει.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να δημιουργήσετε ελκυστικές διαφημίσεις με πρωτότυπους τίτλους και σχετικές λέξεις-κλειδιά και να βεβαιωθείτε ότι παραπέμπουν στις κατάλληλες σελίδες προορισμού (landing pages) της ιστοσελίδας σας. Βελτιστοποιήστε τις καμπάνιες σας βάσει στατιστικών δεδομένων και αναλύσεων ώστε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση και να μεγιστοποιήσετε την επιστροφή της επένδυσής σας (ROI).

τρόποι για αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας

5. Αύξηση επισκεψιμότητας με email marketing

Το μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email marketing) παραμένει ένα από τα πιο ισχυρά εργαλεία για την αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας. Δημιουργήστε μια λίστα email προσφέροντας τας κατάλληλα κίνητρα, όπως αποκλειστικό περιεχόμενο ή εκπτώσεις, και ενθαρρύνετε τους επισκέπτες να εγγραφούν. Στείλτε τακτικά ενημερωτικά δελτία (newsletters) και εξατομικευμένα μηνύματα στους συνδρομητές σας, παρουσιάζοντας το πιο πρόσφατο περιεχόμενο, διάφορες ενημερώσεις, αποκλειστικές προσφορές κλπ.

6. Influencer Marketing

Αξιοποιήστε την επιρροή των influencers ώστε να αυξήσετε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδα σας και να μεγιστοποιήσετε τα ποσοστά μετατροπής. Εντοπίστε τους Influencers που προωθούν περιεχόμενο στον δικό σας κλάδο και συνεργαστείτε μαζί τους για τη δημιουργία χορηγούμενου περιεχομένου. Είτε πρόκειται για προβολή στο Instagram και το TikTok, είτε για κάποιο review στο Youtube, είτε ακόμη και για μια ανάρτηση στο Linkedin, οι επιλογή του influencer εξαρτάται καθαρά από τις δικές σας ανάγκες.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι να συνεργαστείτε με κάποιον που διαθέτει ήδη μια πελατειακή βάση και αποδεδειγμένες μετατροπές μέσω των καναλιών του. Μάλιστα μια εξαιρετική τεχνική η οποία θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα, είναι να συνεργαστείτε με έναν influencer μέσω του affiliate marketing. Επενδύστε ένα χαμηλό ποσό σε affiliate copywriting και ενισχύστε την προώθηση του influencer με τον οποίο θα συνεργαστείτε με υψηλής ποιότητας περιεχόμενο.

7. Guest Blogging για αύξηση επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα σας

Το guest blogging είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να αξιοποιήσετε το υπάρχον κοινό και να επεκτείνετε την εμβέλειά σας. Εντοπίστε έγκυρες ιστοσελίδας και blogs του κλάδου σας και προσφερθείτε να συνεισφέρετε με υψηλής ποιότητας αναρτήσεις επισκεπτών. Γράψτε πολύτιμο περιεχόμενο που παρέχει γνώσεις, επιλύει προβλήματα ή προσφέρει μοναδικές προοπτικές. Στο βιογραφικό του συγγραφέα σας, συμπεριλάβετε έναν σύνδεσμο προς την ιστοσελίδα σας.

Αυτό επιτρέπει στους αναγνώστες να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας για περισσότερες πληροφορίες, αυξάνοντας την επισκεψιμότητα και την προβολή του brand σας. Επιπλέον, το guest blogging αποτελεί και μια εξαιρετική μέθοδο για δημιουργία backlinks τα οποία αποτελούν μια ιδιαίτερα αποδοτική στρατηγική SEO.

8. Βελτιστοποίηση της απόδοσης της ιστοσελίδα σας

Μια ιστοσελίδα με αργή φόρτωση μπορεί να αποθαρρύνει τους επισκέπτες και να οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά εγκατάλειψης. Βελτιστοποιήστε τις επιδόσεις της ιστοσελίδα σας συμπιέζοντας εικόνες, ελαχιστοποιώντας αρχεία CSS και JavaScript και αξιοποιώντας την προσωρινή αποθήκευση στο πρόγραμμα περιήγησης. Πραγματοποιήστε τακτικές δοκιμές ταχύτητας για να εντοπίζετε περιοχές προς βελτίωση και να διασφαλίζετε μια ομαλή εμπειρία χρήσης.

Η βελτιστοποίηση για κινητά τηλέφωνα είναι επίσης ζωτικής σημασίας, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών περιηγείται στο διαδίκτυο από τα smartphones τους. Το responsive design είναι απαραίτητο για την αύξηση της επισκεψιμότητας αλλά και τη διατήρησή τους στην ιστοσελίδα.

9. Αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδων από online καταλόγους

Οι online κατάλογοι επιχειρήσεων αποτελούν μια ακόμη στρατηγική για δωρεάν αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδων. Σίγουρα κάποιοι από τους μεγάλους καταλόγους να απαιτούν μια συνδρομή, ωστόσο μπορείτε να βρείτε και αρκετές δωρεάν επιλογές.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξετε είναι η ποιότητα των καταλόγων και όχι η ποσότητα. Επικεντρωθείτε στους καταλόγους εκείνους που θα ενισχύσουν τη διαδικτυακή παρουσία της ιστοσελίδα σας και θα σας προσφέρουν και αξιόλογα backlinks. Για παράδειγμα, μια από τις απαραίτητες καταχωρήσεις είναι στον κατάλογο Google My Business το οποίο αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για τοπική προώθηση της επιχείρησή σας και αύξηση οργανικής επισκεψιμότητας.

10. Αξιοποιήστε το Video Marketing

Το μάρκετινγκ που περιλαμβάνει τη δημιουργία προωθητικών βίντεο έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές και μπορεί να αυξήσει σημαντικά την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας. Δημιουργήστε ελκυστικά και ενημερωτικά βίντεο που σχετίζονται με τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή γενικά το αντικείμενο δραστηριότητά σας. Μοιραστείτε αυτά τα βίντεο στα κοινωνικά σας προφίλ καθώς και σε πλατφόρμες όπως το YouTube. Φροντίστε να βελτιστοποιήσετε τους τίτλους, τις περιγραφές και τις ετικέτες των βίντεό σας με σχετικές λέξεις-κλειδιά ώστε να αυξήσετε την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Επιπρόσθετα, ενσωματώστε βίντεο στις αναρτήσεις του blog σας ή στις σελίδες προορισμού σας για να ενισχύσετε τη δέσμευση των χρηστών. Τα βίντεο έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν viral και μπορούν να προσελκύσουν μεγαλύτερο κοινό, οδηγώντας σε αυξημένη επισκεψιμότητα και αναγνωρισιμότητα του brand σας.

Αύξηση οργανικής επισκεψιμότητας ιστοσελίδων

10 τρόποι για αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας – Συμπεράσματα

Η αύξηση της επισκεψιμότητας της ιστοσελίδας σας είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη μιας ισχυρής διαδικτυακής παρουσίας η οποία θα συμβάλει και στην επίτευξη των στόχων σας. Με τους τρόπους που αναλύσαμε παραπάνω θεωρούμε ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσετε να βλέπετε αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να εφαρμόσετε όλους τους δωρεάν τρόπους για αύξηση επισκεψιμότητας συνδυαστικά με κάποιες πληρωμένες επιλογές για πιο άμεσα αποτελέσματα.

Μακροπρόθεσμα, ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε εγγυημένη αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας είναι το SEO και η παροχή υψηλής ποιότητας περιεχομένου. Εάν θέλετε να διασφαλίσετε εγγυημένα αποτελέσματα στις μηχανές αναζήτησης, τα οποία θα σας φέρουν σταθερή επισκεψιμότητα, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Η εταιρεία Seo-Keimena αναλαμβάνει τη συγγραφή βελτιστοποιημένων κειμένων καθώς και ολοκληρωμένες υπηρεσίες SEO που θα βοηθήσουν την ιστοσελίδα σας να κερδίσει τις πρώτες θέσεις στη Google, προσελκύοντας έναν σημαντικό αριθμό οργανικών επισκεπτών. Εξασφαλίστε εγγυημένη αύξηση επισκεψιμότητας ιστοσελίδας.