Επενδύσεις μέσω Revolut 2023 – Μετοχές, crypto, χρυσός

Στο σημερινό ας οδηγό θα δούμε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για να ξεκινήσετε επενδύσεις μέσω Revolut. Στο διαρκώς εξελισσόμενο χώρο των επενδύσεων, η Revolut έχει τραβήξει την προσοχή εκατομμυρίων χρηστών. Η εταιρεία Revolut ιδρύθηκε το 2015 και έχει γίνει μια ανατρεπτική δύναμη στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, προσφέροντας μια σειρά υπηρεσιών που στοχεύουν στην απλοποίηση των παραδοσιακών τραπεζικών συναλλαγών και επενδύσεων.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι το Revolut Trading, μια πλατφόρμα που επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν σε μετοχές, κρυπτονομίσματα και πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τις επενδύσεις με Revolut, την διαδικασία δημιουργίας ενός λογαριασμού καθώς και τα τεράστια οφέλη που προσφέρει.

Αυτό που θα πρέπει να τονίσουμε πριν ξεκινήσουμε την κριτική μας στην πλατφόρμα συναλλαγών της Revolut, είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, όχι μόνο για τις επενδύσεις αλλά και για την αποστολή χρημάτων, αποταμίευση και γενικά τη λειτουργία ως online τράπεζα.

Δημιουργία Λογαριασμού στη Revolut

Επενδύσεις μέσω Revolut Trading

Επενδύσεις μέσω Revolut 2023 – Σύνοψη κριτικής

Η Revolut δημιουργήθηκε με πρωταρχικό στόχο την επανάσταση στον τραπεζικό κλάδο, εξαλείφοντας τα τέλη που σχετίζονται με τα παραδοσιακά τραπεζικά συστήματα. Το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα έγκειται στην ικανότητά της να παρέχει στους χρήστες ιδιαίτερα ανταγωνιστικές συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθιστώντας την μια οικονομικά αποδοτική επιλογή για διεθνείς συναλλαγές. Με την πάροδο των ετών, η Revolut έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της και περιλαμβάνει επενδυτικές επιλογές, καθιστώντας την ένα one-stop-shop για τις χρηματοοικονομικές ανάγκες.

Η Revolut διαθέτει πάνω από 25 εκατομμύρια πελάτες σε πολλές χώρες, ενώ η αποτίμησή της ανέρχεται κατά προσέγγιση σε 11 δισεκατομμύρια δολάρια. Γεγονός που την καθιστά την πιο πολύτιμη βρετανική τεχνολογική νεοφυή επιχείρηση. Αυτή η ανάπτυξη έχει τροφοδοτηθεί από τη φιλική προς το χρήστη προσέγγισή της και την εστίασή της στην προσφορά εύκολης πρόσβασης σε επενδύσεις, ιδίως με τη μορφή αμερικανικών μετοχών, επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα και αγορά πολύτιμων μετάλλων.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Revolut μπορεί να μην απευθύνεται σε χρήστες που αναζητούν προηγμένες υπηρεσίες χρηματιστηριακών συναλλαγών ή ολοκληρωμένες τραπεζικές συμβουλές.

Επένδυση μέσω revolut

Τι είναι η Revolut;

Η Revolut είναι μια εταιρεία fintech που προσφέρει πρόσβαση σε ένα πλήρες φάσμα πληρωμών και τραπεζικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Ιδρύθηκε το 2015 από τους Nikolay Storonsky και Vlad Yatensko και έχει αναδειχθεί σε μια αξιοσέβαστη online τράπεζα, γνωστή για το φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον της και τις ανταγωνιστικές τιμές της.

Έχει κερδίσει σημαντική αναγνώριση στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, ιδίως για τις απρόσκοπτες διασυνοριακές συναλλαγές της εντός των κρατών μελών της ΕΕ. Αυτό που διαφοροποιεί τη Revolut από μια παραδοσιακή τράπεζα είναι ότι παρέχει υπηρεσίες μόνο online, μέσω εφαρμογής για κινητά ή επιτραπέζιους υπολογιστές. Δεν υπάρχουν φυσικά υποκαταστήματα που μπορούν να επισκεφθούν οι πελάτες.

Η Revolut έχει επίσης χτίσει τη φήμη της στην ανταγωνιστική τιμολόγηση και στη δέσμευση να αποφεύγει τις κρυφές χρεώσεις. Είναι η αγαπημένη τράπεζα των ταξιδιωτών, καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία που χρησιμοποιεί η Revolut για τις κάρτες πληρωμών είναι χαμηλή, βοηθώντας τους ταξιδιώτες να ελαχιστοποιήσουν το κόστος κατά την παραμονή τους στο εξωτερικό.

Επιπλέον, τα τρία κορυφαία πακέτα που προσφέρει εξασφαλίζουν πολλά πρόσθετα οφέλη για τους ταξιδιώτες, όπως παγκόσμια ιατρική ασφάλιση, ασφάλιση αποσκευών και ταξιδιού, έκπτωση ή δωρεάν πρόσβαση σε αίθουσες αναμονής αεροδρομίων κ.λπ.

Φυσικά, τα τελευταία χρόνια έχει εξαλλαχθεί και σε μια κορυφαία πλατφόρμα επενδύσεων, αφού δίνει τη δυνατότητα για αγορά κρυπτονομισμάτων, μετοχών και πολύτιμων μετάλλων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα επενδύσεων μέσω Revolut

Σίγουρα κάθε πλατφόρμα προσφέρει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι επενδύσεις μέσω Revolut συνοδεύονται από πολλά οφέλη, που σίγουρα την καθιστούν μία από τα καλύτερες επιλογές για αρχάριους.

Πλεονεκτήματα:

  • Απλή πλατφόρμα συναλλαγών.
  • Εύκολη διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού.
  • Τουλάχιστον μία δωρεάν συναλλαγή ανά μήνα.
  • Χαμηλές προμήθειες συναλλαγών.
  • Δεν υπάρχουν τέλη αδράνειας.

Μειονεκτήματα:

  • Μικρός αριθμός επενδυτικών επιλογών

Δημιουργία λογαριασμού για επενδύσεις μέσω Revolut

Το άνοιγμα λογαριασμού με τη Revolut είναι μια απλή και αποτελεσματική διαδικασία. Οι χρήστες πρέπει απλώς να κατεβάσουν την εφαρμογή, να παράσχουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα απαραίτητα έγγραφα και να περιμένουν την επαλήθευση. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής, οι χρήστες αποκτούν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες πληρωμών και επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας αποταμιευτικών θυρίδων και πρόσβασης σε οικονομικές πληροφορίες. Μάλιστα, η εφαρμογή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα με ολοένα και περισσότερους ενδιαφερόμενους να δημιουργούν έναν λογαριασμό.

Δημιουργία Λογαριασμού στη Revolut

Μετοχές και κρυπτονομίσματα στη Revolut

Πλατφόρμα συναλλαγών για επενδύσεις στη Revolut

Η κύρια πλατφόρμα συναλλαγών της Revolut είναι η εφαρμογή της για κινητά τηλέφωνα, αν και υπάρχει επίσης διαθέσιμη μια διαδικτυακή έκδοση για τηn επένδυση σε crypto coins μετοχές και πολύτιμα μέταλλα. Μπορεί να μην είναι η πιο προηγμένη πλατφόρμα συναλλαγών στην αγορά, ωστόσο παρέχει αναλυτικές πληροφορίες, όπως ενημερώσεις ειδήσεων, οικονομικά δεδομένα για εταιρείες και μέσες τιμές-στόχους που έχουν οριστεί από αναλυτές για συγκεκριμένες μετοχές.

Για τους αρχάριους, η πλατφόρμα προσφέρει φιλικές προς το χρήστη λειτουργίες, όπως ειδοποιήσεις τιμών, τη δυνατότητα προσθήκης μετοχών στη λίστα αγαπημένων σας και τη δυνατότητα τοποθέτησης οριακών εντολών, ενισχύοντας τη συνολική ευκολία χρήσης.

Δημιουργία Λογαριασμού στη Revolut

Προϊόντα και αγορές

Ένα από τα μειονεκτήματα στις επενδύσεις μέσω Revolut είναι η περιορισμένη γκάμα επενδυτικών προϊόντων. Οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν μετοχές των ΗΠΑ (με πάνω από 1.000 επιλογές), πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το ασήμι και τα πιο γνωστά κρυπτονομίσματα. Άλλες επενδυτικές επιλογές, όπως αμοιβαία κεφάλαια, μη αμερικανικές μετοχές, δικαιώματα προαίρεσης, CFD και συναλλαγές με μόχλευση, δεν είναι διαθέσιμες.

Ωστόσο, για τους χρήστες με περιορισμένο κεφάλαιο, η δυνατότητα αγοράς κλασματικών μετοχών μπορεί να αποτελέσει ελκυστικό χαρακτηριστικό. Είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί όταν επενδύετε σημαντικά ποσά.

Τέλη – Φόροι στις επενδύσεις μέσω Revolut

Η Revolut εφαρμόζει διάφορα τέλη ανάλογα με τον τύπο της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων στην οποία επενδύετε.

Τέλη στις επενδύσεις σε μετοχές

  • Δωρεάν Πακέτο: Μία δωρεάν διαπραγμάτευση μετοχών ανά μήνα.
  • Πακέτο Plus (2,99 €/μήνα): Τρεις δωρεάν συναλλαγές μετοχών ανά μήνα.
  • Premium Πακέτο(7,99 €/μήνα): Πέντε δωρεάν συναλλαγές μετοχών ανά μήνα.
  • Metal Πακέτο (€13,99/μήνα): Απεριόριστες δωρεάν συναλλαγές μετοχών.

Μόλις υπερβείτε τα όρια του προγράμματός σας, θα χρεωθείτε με τέλος είτε 0,25% του ποσού της εντολής είτε το ελάχιστο τέλος ανά χώρα, όποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

Τέλη στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων

Η Revolut χρεώνει τέλη ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων έως και 1,49% ή 0,99 ευρώ, ανάλογα με το ποιο από τα δύο είναι υψηλότερο. Φυσικά η χρέωση είναι από τις χαμηλότερες της αγοράς, αφού πολλά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων χρεώνουν περίπου 3%.

Φόρος συναλλαγών εμπορευμάτων

Στη Revolut εφαρμόζονται φόροι ανταλλαγής εμπορευμάτων ύψους 0,25% ή 1,5%, ανάλογα με το σχέδιο και τη χώρα διαμονής σας.

Revolut στην Ελλάδα

Επενδύσεις μέσω Revolut – Συμπεράσματα

Η Revolut, με τη φιλική προς το χρήστη εφαρμογή για κινητά και τα χαμηλά τέλη συναλλαγών, αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για όσους επιθυμούν να ξεκινήσουν το επενδυτικό τους ταξίδι. Παρέχει έναν απροβλημάτιστο τρόπο επένδυσης σε μετοχές, κρυπτονομίσματα και πολύτιμα μέταλλα, καθιστώντας την εξαιρετική επιλογή για αρχάριους και χρήστες.

Ωστόσο, οι περιορισμένες προσφορές προϊόντων και η έλλειψη ολοκληρωμένων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών μπορεί να αποτελέσουν περιορισμούς καθώς οι χρήστες αποκτούν μεγαλύτερη εμπειρία και επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Εν κατακλείδι, εάν ο πρωταρχικός σας στόχος είναι να βρείτε μια απλή στη χρήση εφαρμογή για κινητά με χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν συναλλαγών, οι επενδύσεις μέσω Revolut μπορεί να είναι η καλύτερη για εσάς επιλογή. Ωστόσο, εάν ψάχνετε μεγαλύτερη γκάμα επενδυτικών λύσεων, πιθανόν να στραφείτε σε ένα πιο εξειδικευμένο ανταλλακτήριο. Αλλά και πάλι, ένας λογαριασμός στη Revolut προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, πέραν των επενδύσεων.

Δημιουργία Λογαριασμού στη Revolut

Επενδύσεις μέσω Revolut Trading