Η δημιουργία eshop και συγκεκριμένα ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη ενός επιτυχημένου ηλεκτρονικού καταστήματος απαιτεί αρκετή προσπάθεια, εξειδικευμένες γνώσεις και μια ολοκληρωμένη προσέγγιση. Η δημιουργία μιας αποτελεσματικής διαδικτυακής παρουσίας είναι απαραίτητη για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) αποτελεί το πιο ισχυρό εργαλείο, το οποίο επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση να προσεγγίσει ένα ευρύ κοινό και να μεγιστοποιήσει τις πωλήσεις της.

Αποκτήστε το δικό σας eshop με μόνο 499€

Ωστόσο, η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος απαιτεί μια λεπτομερώς σχεδιασμένη προσέγγιση η οποία θα εξασφαλίσει την επιτυχία που αναζητά η επιχείρησή σας. Παρακάτω λοιπόν, ετοιμάσαμε έναν αναλυτικό οδηγό με όλα τα επιμέρους βήματα για τον σχεδιασμό ενός επιτυχημένου ηλεκτρονικού καταστήματος.

Βήμα 1ο: Δημιουργία eshop – Κατανόηση των βασικών όρων

Σχεδιασμός eshop βήματα

Θεωρούμε ότι ο καθένας γνωρίζει τι είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και ποια είναι τα οφέλη του για μια επιχείρηση. Παρακάτω ετοιμάσαμε μερικές αναλυτικότερες πληροφορίες που θεωρούμε ότι κάθε ιδιοκτήτης επιχείρησης που θέλει να στραφεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, θα πρέπει να γνωρίζει.

Ως eshop ορίζεται μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να πωλούν προϊόντα απευθείας στους πελάτες μέσω του διαδικτύου. Χρησιμεύει ως ένα ψηφιακό ηλεκτρονικό κατάστημα το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν, να επιλέξουν και να αγοράσουν αντικείμενα από όπου και αν βρίσκονται.

Η δημιουργία eshop αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα βήματα για μια επιχείρηση, αφού τη βοηθάει να στοχεύσει σε ένα ευρύτερο κοινό και να επεκτείνει την εμβέλειά της. Διαθέτοντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, μπορείτε να απαλλαγείτε από γεωγραφικούς περιορισμούς και να αξιοποιήσετε μια πανελλαδική ή παγκόσμια πελατειακή βάση. Αυτό όχι μόνο αυξάνει τις δυνατότητες πωλήσεων, αλλά σας δίνει και τη δυνατότητα να ανταγωνιστείτε μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην ψηφιακή αγορά.

Η ύπαρξη ενός eshop προσφέρει πολλά οφέλη στις επιχειρήσεις. Μερικά από τα βασικότερα είναι:

 • Εμβέλεια: Με ένα eshop, μπορείτε να προσεγγίσετε πελάτες πέρα από την τοπική σας περιοχή και να στοχεύσετε ακόμη και σε διεθνείς αγορές.
 • Αυξημένες δυνατότητες πωλήσεων: Παρέχοντας μια εμπειρία ηλεκτρονικών αγορών 24/7, μπορείτε να δημιουργήσετε πωλήσεις ακόμη και όταν το φυσικό σας κατάστημα είναι κλειστό.
 • Κόστος: Σε σύγκριση με τα φυσικά καταστήματα, τα eshops απαιτούν πολύ μικρότερο κόστος τόσο για τη δημιουργία τους όσο και τη διαχείρισή τους.
 • Ευκολία αγορών: Τα ηλεκτρονικά καταστήματα παρέχουν στους πελάτες την άνεση να περιηγούνται και να αγοράζουν προϊόντα οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, όπου και αν βρίσκονται.

Η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος αποτελεί ένα απαραίτητο βήμα για κάθε επιχείρηση που θέλει να παραμείνει ανταγωνιστική στον κλάδο της. Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε τις διαδικασίες για να αποκτήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα, θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας ορισμένα βασικά ζητήματα.

 • Επιλογή προϊόντων: Καθορίστε τους τύπους προϊόντων ή υπηρεσιών που θέλετε να πουλήσετε και βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλοι για διαδικτυακές πωλήσεις.
 • Κοινό-στόχος: Κατανοήστε τις προτιμήσεις του κοινού σας, τα δημογραφικά στοιχεία και τη συμπεριφορά του στις ηλεκτρονικές αγορές, ώστε να προσαρμόσετε το eshop σας ανάλογα.
 • Ανάλυση ανταγωνιστών: Ερευνήστε και αναλύστε τα e-shop των ανταγωνιστών σας για να εντοπίσετε τα μοναδικά σημεία πώλησης και τους πιθανούς τομείς για βελτίωση.
 • Νομικά ζητήματα: Εξοικειωθείτε με τους ισχύοντες νόμους, όπως η προστασία δεδομένων και τα δικαιώματα των καταναλωτών, και διασφαλίστε ότι το ηλεκτρονικό σας κατάστημα πληροί τα απαραίτητα πρότυπα ασφαλείας.

Βήμα 2ο: Προεργασία για τη δημιουργία eshop

Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε κατασκευαστική διαδικασία, θα πρέπει να προβείτε σε μια προεργασία, η οποία περιλαμβάνει την μελέτη διαφόρων σημαντικών ζητημάτων. Ο καθορισμός των στόχων της επιχείρησής σας, η κατανόηση του κοινού στο οποίο στοχεύουν τα προϊόντα σας και η επιλογή της πλατφόρμας στην οποία θα πραγματοποιηθεί η δημιουργία eshop αποτελούν μερικά από τα βασικότερα ζητήματα.

Καθορίστε με σαφήνεια τους στόχους σας για το eshop σας. Θέλετε να αυξήσετε τις πωλήσεις, να προωθήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας ή να διευρύνετε την πελατειακή σας βάση; Καθορίζοντας σαφείς στόχους, μπορείτε να ευθυγραμμίσετε ανάλογα το σχεδιασμό, τα χαρακτηριστικά και τις στρατηγικές μάρκετινγκ που θα ακολουθήσετε.

Προσδιορίστε το κοινό σας και μελετήστε τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις αγοραστικές τους συνήθειες. Αυτές οι πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να προσαρμόσετε το σχεδιασμό eshop, το περιεχόμενο και την εμπειρία του εκάστοτε χρήστη, ώστε να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους.

Η επιλογή της σωστής πλατφόρμας ηλεκτρονικού καταστήματος είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του.  Οι παράγοντες στους οποίους θα πρέπει να δώσετε έμφαση είναι η ευχρηστία, η εύκολη και γρήγορη περιήγηση, η σωστή κατηγοριοποίηση των προϊόντων σας καθώς και η δυνατότητα επέκτασης των λειτουργιών του ώστε ανά πάσα στιγμή να καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες σας.

Σχεδιάστε τη δομή και την οργάνωση του eshop σας, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών, των υποκατηγοριών και των σελίδων προϊόντων. Βεβαιωθείτε ότι η πλοήγησή σας είναι διαισθητική, διευκολύνοντας τους πελάτες να βρίσκουν και να αγοράζουν προϊόντα.

Οι μέθοδοι πληρωμής που θα αξιοποιεί το ηλεκτρονικό σας κατάστημα αποτελεί ένα επίσης βασικό ζήτημα στο οποίο θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή. Οι καταναλωτές του διαδικτύου τείνουν να έχουν διαφορετικές προτιμήσεις ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρώσουν μια αγορά.

Θεωρούμε ότι κάθε επιχείρηση θα πρέπει να διαθέτει όσο το δυνατόν περισσότερες μεθόδους πληρωμής, με βασικότερες την αντικαταβολή, την πληρωμή με πιστωτική / χρεωστική κάρτα και την τραπεζική κατάθεση. Προκειμένου μάλιστα να εξυπηρετήσετε τις ανάγκες ακόμη μεγαλύτερου εύρους αγοραστών, μπορείτε να ενσωματώσετε και πληρωμές με κρυπτονομίσματα και ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως το Paypal.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η αποστολή των προϊόντων σας. Θα πρέπει να εξετάσετε προσφορές από διάφορες εταιρείες courier ώστε να καταλήξετε στην πιο συμφέρουσα επιλογή, τόσο από θέμα κόστους όσο και χρόνων παράδοσης των προϊόντων σας στους πελάτες. Οι πληρωμές και οι αποστολές ενός eshop αποτελούν βασικά ζητήματα τα οποία θα συμβάλουν στην αποκόμιση θετικών εντυπώσεων από τους πελάτες σας.

Βήμα 3ο: Σχεδιασμός eshop

Ο σχεδιασμός eshop περιλαμβάνει ένα εύρος επιμέρους εργασιών, οι οποίες θα διασφαλίσουν ότι η εμπειρία των καταναλωτών είναι και η βέλτιστη δυνατή. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα θα πρέπει να διακρίνεται τόσο για την άριστη αισθητική του, όσο και για τη λειτουργικότητά του.

Ο σχεδιασμός παίζει καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση και τη δέσμευση των πελατών σας. Δημιουργήστε έναν οπτικά ελκυστικό eshop που θα ευθυγραμμίζεται με την εταιρική σας και θα προβάλλει αποτελεσματικά τα προϊόντα σας στο ενδιαφερόμενο κοινό. Μια όμορφη ιστοσελίδα ηλεκτρονικού καταστήματος ενισχύει τη συνολική εμπειρία που θα αποκομίσει ένας επισκέπτης, αυξάνοντας την πιθανότητα να πραγματοποιήσει κάποια αγορά.

Δώστε προτεραιότητα στη φιλικότητα προς τον χρήστη, εξασφαλίζοντας μια απρόσκοπτη και διαισθητική εμπειρία πλοήγησης και πραγματοποίησης αγορών. Βελτιστοποιήστε την ταχύτητα φόρτωσης της σελίδας, απλοποιήστε τη διαδικασία πληρωμής και παρέχετε σαφείς παροτρύνσεις προς δράση, ώστε να καθοδηγήσετε τους πελάτες κατά τη διάρκεια της αγοραστικής τους εμπειρίας.

Με την τεράστια αύξηση των χρηστών που χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα smartphones για τις αγορές τους, η βελτιστοποίηση ενός ηλεκτρονικού καταστήματος για κάθε συσκευή είναι απαραίτητη. Ένα βασικό χαρακτηριστικό που θα πρέπει να συνοδεύει κάθε δημιουργία eshop είναι το responsive design. Πρόκειται για μια αυτόματη προσαρμογή της ιστοσελίδας και ολόκληρου του περιεχομένου της σε κάθε μέγεθος οθόνης. Αυτό σημαίνει ότι είτε ο χρήστης επιλέγει να χρησιμοποιήσει έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, είτε ένα table, είτε το κινητό του τηλέφωνο, η προβολή του ηλεκτρονικού καταστήματος θα είναι άριστη και πλήρως λειτουργική.

Η περιήγηση ενός δυνητικού πελάτη θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Οι καταναλωτές του διαδικτύου τείνουν να εγκαταλείπουν μια ιστοσελίδα αρκετά εύκολα, εάν δεν βρουν αυτό που αναζητούν με λίγα κλικ. Αυτό σημαίνει ότι το e-shop σας θα πρέπει να σχεδιαστεί με τρόπο που να παρέχει άμεσα όλες τις επιθυμητές πληροφορίες, να διαθέτει σωστή κατηγοριοποίηση των προϊόντων και ένα αναλυτικό μενού πλοήγησης με όλες τις βασικές ενότητες του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Οι φωτογραφίες των προϊόντων θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας ώστε να προσελκύσουν τους ενδιαφερόμενους και να τους οδηγήσουν στην ολοκλήρωση μιας αγοράς. Η επένδυση σε μια επαγγελματική φωτογράφιση προϊόντων θεωρούμε ότι αποτελεί βασικό παράγοντας που κάθε ιδιοκτήτης eshop θα πρέπει να εξετάσει. Άλλωστε, η επαγγελματική φωτογράφιση για eshop αποτελεί μια από τις πιο αποδοτικές επενδύσεις.

Απλοποιήστε τη διαδικασία του checkout για να μειώσετε τα ποσοστά εγκατάλειψης καλαθιού. Ελαχιστοποιήστε τον αριθμό των απαιτούμενων βημάτων, προσφέρετε διάφορες επιλογές πληρωμής και παρέχετε σαφείς οδηγίες για την αποστολή των προϊόντων. Αυτό που διασφαλίζουμε σε κάθε κατασκευή ιστοσελίδας ηλεκτρονικού καταστήματος που αναλαμβάνουμε να υλοποιήσουμε, είναι το γρήγορο checkout το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα βήματα σε μια μόνο σελίδα. Άλλωστε, η βασικότερη αιτία εγκατάλειψης ενός καλαθιού αγορών είναι η συμπλήρωση των απαραίτητων πληροφοριών σε πολλά επιμέρους βήματα, τα οποία όπως είναι λογικό κουράζουν έναν αγοραστή.

Ενισχύστε την εμπιστοσύνη των πελατών σας εφαρμόζοντας ισχυρά πρότυπα ασφαλείας. Τα πιστοποιητικά SSL (Secure Socket Layer), οι ασφαλείς πύλες πληρωμών και οι σαφείς πολιτικές απορρήτου, συμβάλλουν στην προστασία των δεδομένων των πελατών και στη δημιουργία αξιοπιστίας. Θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται καν να αναλύσουμε την τεράστια σημασία της ασφάλειας σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα.

Βήμα 4ο: Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος

Τα βήματα για μια επιτυχημένη κατασκευή eshop είναι:

Το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) αποτελεί στην ουσία την πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασιστεί η δημιουργία eshop. Η επιλογή της πλατφόρμας αυτής θα πρέπει να γίνει βάση των δικών σας ιδιαίτερων αναγκών και προτιμήσεων. Μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές, λόγο των τεράστιων πλεονεκτημάτων που προσφέρει, είναι το Woocommerce της WordPress.

Αποφασίστε αν θέλετε ένα eshop με προσαρμοσμένο σχεδιασμό (custom design) ή αν θα καταφύγετε σε πιο τυποποιημένες επιλογές. Σίγουρα, το κόστος για την κατασκευή ενός eshop με έτοιμο template θα είναι χαμηλότερο από ότι ενός με προσαρμοσμένο σχεδιασμό. Ωστόσο αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι ότι το ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί τη βιτρίνα της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο. Καλό θα ήταν λοιπόν να επιλέξετε έναν σχεδιασμό ο οποίος θα αντιπροσωπεύει την εταιρική σας ταυτότητα και θα βοηθήσει την επωνυμία σας να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

Ενσωματώστε όλες τις βασικές λειτουργίες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως διαχείριση καταλόγου προϊόντων, καλάθι αγορών, διάφοροι τρόποι πληρωμών, διαχείριση αποθεμάτων και άλλα αυτοματοποιημένα συστήματα. Βεβαιωθείτε ότι αυτές οι λειτουργίες ευθυγραμμίζονται με τις απαιτήσεις της επιχείρησής σας και είναι φιλικές προς τον χρήστη.

Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τον κατάλογο προϊόντων σας, φροντίζοντας για τη σωστή ενημέρωση των αποθεμάτων σας. Μπορείτε να αξιοποιήσετε κάποιο αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης αποθεμάτων ώστε οι πληροφορίες να ενημερώνονται άμεσα και να είναι πάντοτε σωστές.

Πριν ανοίξετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στο κοινό, βεβαιωθείτε ότι έχετε πραγματοποιήσει ολοκληρωμένους ελέγχους σε κάθε επιμέρους στοιχείο του. Φροντίστε να πραγματοποιήσετε με σχολαστικά περιήγηση και να προβείτε σε μια αγορά, ακριβώς όπως θα κάνατε ως πελάτης. Σιγουρευτείτε ότι το eshop σας προσφέρει μια άριστη εμπειρία αγορών σε κάθε επισκέπτη της.

Βήμα 5ο: Βελτιστοποίηση seo για eshop

Το seo για eshop αποτελεί έναν από τους βασικότερους τρόπους για να προσεγγίσετε ένα ευρύ κοινό. Θα πρέπει λοιπόν να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην βελτιστοποίηση του ηλεκτρονικού σας καταστήματος, για τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Μερικά από τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε είναι:

Πραγματοποιήστε έρευνα λέξεων-κλειδιών για να εντοπίσετε  σχετικές λέξεις με αρκετές αναζητήσεις από τους χρήστες του διαδικτύου. Επικεντρωθείτε σε λέξεις-κλειδιά που ευθυγραμμίζονται με τα προϊόντα σας, το κοινό σας και έχουν αρκετό όγκο αναζήτησης. Ωστόσο η στρατηγική σας δεν θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στις ανταγωνιστικές λέξεις κλειδιά. Στα πλαίσια μιας ολοκληρωμένης βελτιστοποίησης SEO, θα πρέπει να στοχεύσετε και σε μεγαλύτερες φράσεις κλειδιά, οι οποίες μεν έχουν λιγότερες μηνιαίες αναζητήσεις, ωστόσο θα σας επιφέρουν πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Εφαρμόστε τις βέλτιστες πρακτικές on-page SEO, βελτιστοποιώντας τους μετα-τίτλους, τις μετα-περιγραφές, τις ετικέτες επικεφαλίδων και τις δομές URL. Ενσωματώστε λέξεις-κλειδιά με φυσικό τρόπο σε όλο το περιεχόμενό σας, συμπεριλαμβανομένων των περιγραφών προϊόντων και των σελίδων κατηγοριών.

Δημιουργήστε μοναδικές και συναρπαστικές περιγραφές προϊόντων που αναδεικνύουν τα βασικά χαρακτηριστικά και τα οφέλη του. Συμπεριλάβετε σχετικές λέξεις-κλειδιά, διατηρώντας παράλληλα την αναγνωσιμότητα και την ποιότητα κάθε κειμένου. Οι περιγραφές για προϊόντα ενός eshop θα πρέπει να προσφέρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, να είναι κατανοητές στο κοινό και να ενσωματώνουν τις βέλτιστες πρακτικές SEO με φυσικό τρόπο.

Η ταχύτητα φόρτωσης ενός eshop και γενικά μιας ιστοσελίδας, αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα τόσο για την εμπειρία του χρήστη όσο και για την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Βελτιστοποιήστε την απόδοση του eshop σας συμπιέζοντας εικόνες, ελαχιστοποιώντας τον κώδικα, αξιοποιώντας την προσωρινή αποθήκευση δεδομένων του προγράμματος περιήγησης και χρησιμοποιώντας κάποιο CDN.

Χρησιμοποιήστε φιλικούς συνδέσμους σε όλες τις ενότητες του ηλεκτρονικού σας καταστήματος.  Αποφύγετε τη χρήση μακροσκελών ή πολύπλοκων διευθύνσεων URL που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση τόσο στις μηχανές αναζήτησης όσο και στους χρήστες. Βεβαιωθείτε ότι οι διευθύνσεις URL σας είναι ευανάγνωστες και περιλαμβάνουν σχετικές λέξεις-κλειδιά με το περιεχόμενο της σελίδας στην οποία παραπέμπουν.

Εφαρμόστε τα δομημένα δεδομένα «Schema Markup» για να παρέχετε στις μηχανές αναζήτησης όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα σας, όπως τιμή, διαθεσιμότητα και κριτικές. Η σήμανση δεδομένων ενισχύει την ορατότητα και την εμφάνιση των καταχωρίσεων του eshop σας στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης (SERPs).

Η δημιουργία backlinks αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες πρακτικές SEO, η οποία ωστόσο προσφέρει εγγυημένα αποτελέσματα. Κερδίστε backlinks υψηλής ποιότητας από αξιόπιστες και σχετικές ιστοσελίδες για να βελτιώσετε το κύρος του eshop σας και την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Αναζητήστε ευκαιρίες για guest blogging, συνεργασίες με influencers και διάφορους τρόπους για απόκτηση πολύτιμων backlinks.

Παρακολουθείτε τακτικά τα στατιστικά του e-shop σας χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία ανάλυσης. Παρακολουθήστε σημαντικές μετρήσεις όπως η οργανική επισκεψιμότητα, τα ποσοστά μετατροπής, το bounce rate και η κατάταξη των στοχευμένων λέξεων-κλειδιών. Εντοπίστε τις περιοχές που χρήζουν βελτίωσης και προσαρμόστε ανάλογα τη στρατηγική SEO σας.

Βήμα 6ο: Προώθηση Eshop – Digital Marketing

Το SEO αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να προωθήσετε τα προϊόντα σας στο ευρύ κοινό του διαδικτύου. Ωστόσο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι υπηρεσίες SEO χρειάζονται χρόνο έως ότου φέρουν αποτελέσματα. Καλό λοιπόν θα ήταν να αξιοποιήσετε μια ολοκληρωμένη στρατηγική digital marketing  η οποία θα στοχεύει και σε αρκετά ακόμη κανάλια προώθησης.

Αναπτύξτε μια ολοκληρωμένη στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση του eshop σας. Προσδιορίστε τα προτιμώμενα κανάλια μάρκετινγκ και δημιουργήστε ένα σχέδιο που περιλαμβάνει έναν συνδυασμό από υπηρεσίες content marketing, πληρωμένων διαφημίσεων στην Google και τα social media, καθώς και μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Αξιοποιήστε τα κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram και το Twitter, για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σας, να επικοινωνήσετε με το κοινό σας και να αυξήσετε την επισκεψιμότητα στο eshop σας. Μοιραστείτε οπτικά ελκυστικές εικόνες προϊόντων, πραγματοποιήστε προωθητικές ενέργειες και αλληλεπιδράστε με το κοινό σας.

Δημιουργήστε μια λίστα email και αναπτύξτε στοχευμένες καμπάνιες email marketing για να παρέχετε αξία στους πελάτες σας, να προωθήσετε νέα προϊόντα ή προσφορές και να διασφαλίσετε επαναλαμβανόμενες αγορές. Εξατομικεύστε τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, ταξινομήστε το κοινό σας και παρέχετε πολύτιμο περιεχόμενο για να ενισχύσετε τη δέσμευση του.

Δημιουργήστε πολύτιμο περιεχόμενο, όπως άρθρα για blog, συμβουλές και άλλα χρήσιμα κείμενα, που ευθυγραμμίζονται με την πολιτική της επιχείρησής σας, αντιπροσωπεύουν τα προϊόντα σας και ενδιαφέροντα τους επισκέπτες της ιστοσελίδας σας. Βελτιστοποιήστε το περιεχόμενο για σχετικές λέξεις-κλειδιά, μοιραστείτε το στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συμμετάσχετε σε guest blogging για να αυξήσετε την προβολή του eshop σας.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να τρέξετε διαφημιστικές καμπάνιες επί πληρωμή, όπως διαφημίσεις στο Google Ads ή στα social media, ώστε να αυξήσετε άμεσα την προβολή του eshop σας και να προσελκύσετε στοχευμένη επισκεψιμότητα. Θέστε σαφείς στόχους, ορίστε το κοινό-στόχο σας και βελτιστοποιήστε τις διαφημιστικές σας καμπάνιες για μέγιστη απόδοση της επένδυσης (ROI).

Συνεργάζεστε με influencers ώστε να στοχεύσετε ακόμη μεγαλύτερο κοινό. Η αλήθεια είναι ότι στη σημερινή εποχή, οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου ακολουθούν κάποια κοινωνικά προφίλ από άτομα με επιρροή στον χώρο. Βρείτε κάποιον που να δραστηριοποιείται στον κλάδο σας και συνάψτε μια συνεργασία. Μην ξεχνάτε το affiliate marketing, το οποίο μπορεί να αποτελέσει έναν εξαιρετικό τρόπο προώθησης, χωρίς προκαταβολικά κόστη.

Παρακολουθήστε και μετρήστε την αποτελεσματικότητα του μάρκετινγκ που εφαρμόζετε, χρησιμοποιώντας προηγμένα εργαλεία ανάλυσης. Παρακολουθήστε βασικές μετρήσεις, όπως τα ποσοστά κλικ, τα ποσοστά μετατροπής και την απόδοση της επένδυσής σας (ROI), για να διαχωρίσετε ποιες στρατηγικές αποδίδουν και ποιες όχι, αναπροσαρμόζοντας την συνολική σας προσέγγιση.

Βήμα 7ο: Συντήρηση – υποστήριξη Eshop

Η δημιουργία eshop θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις σύγχρονες λειτουργίες και προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, προκειμένου να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ωστόσο κάθε ιστοσελίδα απαιτεί και μια τακτική συντήρηση.  

Μερικές από τις βασικότερες εργασίες συντήρησης τις οποίες δεν θα πρέπει να αμελήσετε είναι:

 • Ενημερώσεις και αντίγραφα ασφαλείας: Ενημερώστε τακτικά το λογισμικό, τα πρόσθετα και τα θέματα του eshop σας για να εξασφαλίσετε βέλτιστες επιδόσεις, ασφάλεια και συμβατότητα. Επιπλέον, προγραμματίστε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του ηλεκτρονικού σας καταστήματος για να προστατευτείτε από ανεπιθύμητες απώλειες δεδομένων ή τεχνικά προβλήματα.
 • Ασφάλεια: Εφαρμόστε ισχυρά μέτρα ασφαλείας, όπως πιστοποιητικά SSL, τείχη προστασίας και σάρωση κακόβουλου λογισμικού, για να προστατεύσετε το eshop σας και τα δεδομένα των πελατών σας από πιθανές απειλές. Παρακολουθείτε διαρκώς για ευπαθείς τομείς και αντιμετωπίστε άμεσα τυχόν παραβιάσεις στην ασφάλεια.
 • Ανανέωση προϊόντων: Ενημερώστε τακτικά τον κατάλογο προϊόντων σας για να προσθέσετε νέα προϊόντα, να καταργήσετε προϊόντα που έχουν εξαντληθεί και δεν έχετε σκοπό να επαναφέρετε. Προσαρμόσετε τις τιμές ή τη διαθεσιμότητα σύμφωνα με τα ισχύοντα.
 • Ακολουθήστε τις τάσεις: Παραμείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις του κλάδου, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις προτιμήσεις των πελατών. Βελτιώνετε και εξελίσσετε συνεχώς το eshop σας εφαρμόζοντας νέες λειτουργίες, υιοθετώντας αναδυόμενες τεχνολογίες και παρέχοντας καινοτόμες λύσεις για να παραμείνετε μπροστά από τον ανταγωνισμό.
Κατασεκυή eshop
Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος - marketing

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη δημιουργία eshop

Θεωρούμε ότι ο αναλυτικός οδηγός με τα βήματα για έναν επιτυχημένο σχεδιασμό eshop κάλυψε όλους τους επιμέρους τομείς που πρέπει κάποιος να γνωρίζει. Εάν ωστόσο έχετε απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ή να ρίξετε μια ματιά στα παρακάτω συχνά ερωτήματα που αφορούν τη δημιουργία e-shop.

Το responsive design είναι μια απαραίτητη λειτουργία που κάθε ιστοσελίδα πρέπει να αξιοποιεί, είτε πρόκειται για ηλεκτρονικό κατάστημα είτε για επαγγελματική ιστοσελίδα. Με τη συγκεκριμένη λειτουργία, μπορείτε να εξασφαλίσετε μια άριστη εμπειρία σε χρήστες από κάθε συσκευή, ενώ ταυτόχρονα βελτιστοποιείται και την κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα αποτελέσματα της Google.

Για να παρέχετε μια απρόσκοπτη εμπειρία χρήστη, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στη διαισθητική πλοήγηση, τη σαφή κατηγοριοποίηση των προϊόντων και τις απλοποιημένη διαδικασία checkout. Βελτιστοποιήστε την ταχύτητα φόρτωσης, εξασφαλίστε φιλικότητα προς τα κινητά τηλέφωνα, παρέχετε λειτουργίες αναζήτησης προϊόντων και προσφέρετε πολλαπλές μεθόδους πληρωμής.

Οι περιγραφές προϊόντων πρέπει να είναι κατατοπιστικές, ελκυστικές και πειστικές. Περιλάβετε τα βασικά χαρακτηριστικά του προϊόντος, τις προδιαγραφές, τα οφέλη και τα μοναδικά σημεία πώλησης. Χρησιμοποιήστε περιγραφική γλώσσα, ενσωματώστε σχετικές λέξεις-κλειδιά με φυσικό τρόπο και εξετάστε τεχνικές μορφοποίησης, όπως σημεία με κουκκίδες ή επικεφαλίδες, ώστε το περιεχόμενο να είναι ευανάγνωστο και οπτικά ελκυστικό.

Μερικά από τα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων των πελατών σας είναι η χρήση πιστοποιητικού SSL για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών και την κρυπτογράφηση ευαίσθητων πληροφοριών. Ενημερώστε τακτικά το λογισμικό και τα πρόσθετα του eshop σας, χρησιμοποιήστε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και μια ασφαλή πύλη πληρωμών. Εμφανίστε σαφείς πολιτικές απορρήτου και συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων, για να οικοδομήσετε εμπιστοσύνη με τους πελάτες.

Ναι, η ενσωμάτωση πολλαπλών τρόπων πληρωμής αποτελεί μια αναγκαιότητα η οποία παρέχει ευελιξία και ευκολία για τους πελάτες. Προσφέροντας μια ποικιλία επιλογών πληρωμής, μπορείτε να ανταποκριθείτε στις διαφορετικές προτιμήσεις του κοινού σας και να αυξήσετε την πιθανότητα ολοκλήρωσης μιας αγοράς.

Μπορείτε να παρακολουθείτε και να αναλύετε τις επιδόσεις του eshop σας χρησιμοποιώντας διάφορα εργαλεία ανάλυσης, όπως το Google Analytics ή πλατφόρμες ειδικά για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Παρακολουθήστε βασικές μετρήσεις όπως η επισκεψιμότητα του ιστότοπου, τα ποσοστά μετατροπής, η μέση αξία παραγγελίας και τα ποσοστά αναπήδησης. Αναλύστε τη συμπεριφορά των πελατών, τα δημογραφικά στοιχεία και τις τάσεις των πωλήσεων για να αποκτήσετε χρήσιμες πληροφορίες.

Ναι, οι τακτικές ενημερώσεις και η συντήρηση είναι ζωτικής σημασίας για τη βέλτιστη λειτουργία και την ασφάλεια του eshop σας.

Δημιουργία eshop – Συμπεράσματα

Η δημιουργία eshop απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, εμπειρία και μεγάλη έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια. Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα επιτυχημένο ηλεκτρονικό κατάστημα που θα προσελκύει πελάτες, θα αυξήσει τις πωλήσεις σας και θα εδραιώνει την επωνυμία σας. Θυμηθείτε να παρακολουθείτε και να βελτιστοποιείτε συνεχώς το eshop σας για να είστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις.

Επιλέγοντας μια αξιόπιστη εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών όπως η Seo-Keimena, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα αποκτήσετε ένα άριστο ηλεκτρονικό κατάστημα τόσο από θέμα αισθητικής όσο και λειτουργικότητας Επιπρόσθετα, χάρη στην πολυετή μας εμπειρία στον χώρο, είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε αποτελεσματικές στρατηγικές ψηφιακού μάρκετινγκ οι οποίες θα εδραιώσουν την επωνυμία σας και θα εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη διαδικτυακή παρουσία. Επικοινωνήστε μαζί μας ή συμπληρώστε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατασκευή ιστοσελίδας.

Αποκτήστε το δικό σας eshop με μόνο 499€